Hlavní obsah

Hadamczik si s Růžičkou podal ruku. To je přece normální, tvrdil kouč Komety po vítězném utkání

Brno

Na extraligových střídačkách se proti sobě v neděli postavili po pěti a půl letech. Pikantní utkání mužstev, k nimž před sezónou nastoupili bývalí reprezentační kouči Alois Hadamczik a Vladimír Růžička, vyšlo lépe Hadamczikovi. Jeho Kometa přestřílela hokejisty Chomutova 6:4.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenéři Alois Hadamczik (vpravo) a Vladimír Růžička si na konci zápasu podali ruku.

Článek

„Netuším, proč všichni řeší, že ten zápas byl o nás dvou. Mě zajímala jen výhra Komety," zdůraznil Hadamczik. Růžičku prý neviděl dobré tři roky. „Možná akorát v televizi. Kdybych ho nepotkal teď v Brně, vůbec by mi nechyběl," připustil, že vztahy mezi oběma trenérskými rivaly nejsou už delší dobu zdaleka nejlepší.

Přesto si po utkání podali ruku. „A proč by ne? To je přece naprosto normální," tvrdil. „Ten zápas přece hrála Kometa s Chomutovem a já jsem šťastný, že jsme v něm získali tři body a dokázali nastřílet šest gólů," potěšilo ho. „Za stavu 3:1 jsme se zbytečně dál vrhali do útoku a dovolili hostům srovnat. Předvedli u nás výborný výkon, ale my jsme naštěstí dokázali zmobilizovat v poslední třetině síly," radoval se třiašedesátiletý Hadamczik, který dorazil na střídačku v padnoucím obleku.

Růžička zápas nekomentoval

Jeho o jedenáct let mladší sok koučoval chomutovský tým v bundě a v riflích. Po prohře se Růžička k zápasu nevyjádřil, zastoupil ho asistent Břetislav Kopřiva. „V kvalitním střetnutí jsme podali dosud nejlepší výkon na venkovním kluzišti. Vypracovali jsme si spoustu šancí, škoda, že jsme jich neproměnili víc. Směrem dopředu jsme zahráli velmi slušně, stále však máme rezervy v defenzívě," vypozoroval Kopřiva.

Značné zklamání netajil chomutovský útočník Tomáš Pospíšil, který si připsal ve vyhecovaném duelu tři kanadské body. „Jsem přesvědčený, že je porážka pro nás strašně krutá. Na Kometu jsme vlítli, chtěli jsme využít pomalosti jejích starších beků. Bohužel jsme počáteční tlak přetavili pouze v jednu branku a soupeř pak utkání otočil úplně z ničeho," stýskal si někdejší brněnský forvard, jehož fanoušci Komety nemají zrovna v lásce. „Nerozešli jsme se v dobrém, ale i tak hrávám v Brně strašně rád, bývá tu pokaždé fantastická atmosféra," cenil si Pospíšil.

Autor dvou branek Komety Tomáš Vondráček si považoval třetího triumfu Brňanů v řadě. „Byl to z mé strany dosud jeden z nejpovedenějších extraligových zápasů," radoval se z vítězství. Pochvaloval si souhru s čerstvou slovenskou posilou Špirkem. „Jenže se zranil a utkání nedokončil. Snad to nebude nic vážného," popřál Vondráček novému parťákovi v druhé útočné formaci Brna brzké uzdravení.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice