Hlavní obsah

Byli jsme na ledě do počtu, přesto máme tři body, divil se olomoucký bek Skrbek

Liberec

Hokejisté HC Olomouc vyhráli v extralize posedmé v řadě, když si odvezli tři body z Liberce po vítězství 1:0. Porazili tak favorizovaného soupeře, který před zápasem figuroval na špici tabulky. Hanáci měli v duelu dva protagonisty. Rozhodující gól vstřelil obránce Pavel Skrbek a defenzivu jistil brankář Branislav Konrád, který vychytal čisté konto.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z vítězného gólu v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Olomoučtí nepředvedli nijak oslnivý hokej, přesto vytěžili maximum. „Liberec hrál dobře, my jsme byli na ledě spíš jen jakoby do počtu, ale máme plný bodový zisk. Za výsledek vděčíme Braňo Konrádovi, nikomu jinému. Byl skvělý, společně jsme ubránili přesilovky, a to stačilo," líčil Skrbek cestu k úspěchu.

Hanáky těšila nevídaná efektivita. „Měli jsme tři čtyři šance a dali jeden gól, takže je to víc než šťastné vítězství. A že jsem skóroval zrovna já, byla náhoda. Najel jsem si před branku, popotáhl jsem puk, vystřelil a nějak to tam spadlo," oddechl si autor vítězné trefy.

Brankář Branislav Konrád prokázal vynikající formu. „Začali jsme vlažně, soupeř nás zpočátku hodně točil. Od desáté minuty první třetiny jsme hru trochu vyrovnali, přečkali jsme druhou část a třetí třetinu jsme zvládli s přehledem, když se nám podařilo vstřelit gól a žádný nedostat," rekapituloval gólman. „Asi jsem se dobře vyspal, puky mě trefovaly. Měl jsem čistou hlavu a bylo to super," dával najevo spokojenost.

Z naší strany hrůza

Olomouc má z posledních tří vítězných zápasů skóre 5:2. „Na 1:0 se moc často nevyhrává, ale v Liberci jsme to dokázali. Moc branek nedáváme a jsme rádi, že sbíráme body i za nejtěsnější výsledky. Věříme, že naše série vydrží co nejdéle," dodal Konrád.

Asistent trenéra Hanáků Jan Tomajko navzdory úspěšnému výsledku zůstal při zemi: „Byla to z naší strany hrůza. V první třetině jsme snad seděli ještě v autobuse. Myslím si, že jsme získali tři body neuvěřitelně šťastným způsobem, protože jsme nehráli dobře."

Liberečtí doma prohráli v extralize poprvé v sezóně. Kouč Filip Pešán zhodnotil duel lakonicky a věcně: „Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně. Po většinu zápasu se nám to dařilo, byli jsme hodně na kotouči. Měli jsme přesilovky, často jsme stříleli, ale obětavá obrana hostí podpořená vynikajícím brankářem nás nepustila ani k jednomu gólu, a proto nemáme ani bod."

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice