Hlavní obsah

Třinecký Hrňa vyzkoušel novou hůl a vstřelil vítězný gól

Třinec

Deset zápasů čekal třinecký Erik Hrňa na první letošní gól. Ke střeleckému probuzení mu ponohla až nová hůl. Plzeňského brankáře Machovského překonal dvakrát a dal i vítěznou branku. „Dnes nám přivezli novou hokejku na zkoušku, tak jsem si ji vzal a dal s ní dva góly. Hned po zápase jsem hlásil, ať objednají další,“ liboval si třinecký střelec po výhře 5:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký útočník Erik Hrňa se raduje z gólu.

Článek

V sestavě, kde zaskakovali čtyři hráči z druholigového farmářského týmu, jste Plzeň přejeli docela suverénně. Nepřekvapilo vás to trochu?

Ono to jenom vypadalo jednoduše. Předchozí zápasy nám utíkaly a tak jsme se snažili to odehrát poctivě. I když jsme vyhráli 5:1, musím říct, že jsme to vydřeli. Nebylo to vůbec lehké utkání. Měli jsme v zápase dobré momenty, ale našly by se i ty špatné. Výhru jsme ale potřebovali jako sůl.

Jako sůl jste vy osobně potřeboval konečně prolomit střeleckou smůlu. Povedlo se a přidal jste i další branku. Je tedy definitivně pryč?

Jsem tomu moc rád, že mi to tam konečně padlo. Ale já budu klidně celou sezónu jenom nahrávat, důležité je, abychom vyhrávali a získávali tři body.

Loni jste vyhrál soutěž střelců. Neříkejte, že vás netrápilo, že nemůžete dát gól?

Ale jo, ze začátku jsem se tím dost trápil. Nedokázal jsem trefit ani odkrytou bránu a měl jsem to v hlavě. Jak to šlo dál, tak se mi to z té hlavy ale nějak vykouřilo. Říkal jsem si, že tedy budu nahrávat, a když k tomu budu střílet, tak to jednou protrhnu. Tak jsem rád, že to přišlo a doufám, že to půjde tak dál.

Jste pověrčivý? Co jste dělal, abyste se konečně trefil?

Před utkáním s Plzní nám přivezli na zkoušku jednu novou hokejku, tak jsem si ji vzal a dal s ní dvě branky (smích). Hned po zápase jsem říkal, ať je objednají, že je chci.

Jak se hrálo s novým spoluhráčem Radkem Meidlem, který přišel vypomoct z druhé ligy a v šestadvaceti odehrál první zápas v extralize?

Radek je vynikající bruslař, je vysoký, umí zahrát do těla a na to, že jsme spolu nikdy nehráli, to vyšlo dobře. Před zápasem jsme si řekli, co hrajeme a jak se pohybovat a Radek to zvládl výborně. Ještě mi nahrál na i gól, takže super premiéra.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články