Hlavní obsah

Honejsek opouští Kometu, bude hrát za Hradec Králové

Hradec Králové

Hokejový útočník Antonín Honejsek mění v rámci extraligy působiště. Z týmu Komety Brno odchází na hostování do konce sezóny do Hradce Králové. Východočeši navíc získali opci na jeho další služby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Honejsek na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

"Tonda je šikovný, technicky i bruslařsky vyspělý útočník, který má zároveň čich na brankové situace. Chceme, aby byl součástí střední generace, která by měla omladit kádr na další sezóny," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Věří, že příchod nového hráče zvýší konkurenci v týmu. A také naznačil, že Mountfield počítá s tím, že opci na jeho služby klub plánuje uplatnit a Honejsek by v létě měl do Hradce Králové přestoupit trvale.

Třiadvacetiletý Honejsek, který posílil ambiciózní Kometu takřka přesně před rokem po předčasném konci angažmá ve finském klubu Blues Espoo, se v této sezóně dosud střelecky trápí. V sedmi odehraných utkáních nezaznamenal hráč s reprezentačními zkušenostmi ani jediný bod.

Prostějovský rodák Honejsek odehrál za Kometu včetně jarního play off celkem 54 zápasů a připsal si 24 bodů za 10 branek a 14 asistencí. V sezóně 2013/14 patřil k hlavním tahounům Zlína, který završil ročník ziskem mistrovského titulu. U jeho extraligové vizitky je dohromady včetně vyřazovacích bojů 211 odehraných utkání a 114 bodů (59+55).

Zprávy o tom, že Honejsek zamíří do Hradce Králové, se objevily již v pondělí. Vedení obou klubů je ale tehdy odmítlo oficiálně potvrdit.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice