Hlavní obsah

Třinec získal eso! Přichází Jágrův spoluhráč z Floridy Kopecký

Třinec

Slovenský hokejový reprezentant a účastník letošního světového šampionátu v Praze a Ostravě útočník Tomáš Kopecký bude hrát v Třinci. S úřadujícím vicemistrem se třiatřicetiletý útočník dohodl na víceletém kontraktu.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Kopecký (vlevo) a Marián Hossa v době, kdy spolu oslavovali zisk Stanley Cupu s Chicagem.

Článek

„Registrovali jsme zájem z ruské Kontinentální ligy, ozvaly se kluby ze Švýcarska. S konkrétní nabídkou přišel ovšem Třinec a návrh z jeho strany Tomáše oslovil," uvedl pro klubový web Kopeckého agent Vladimír Vůjtek mladší.

Kopecký převážnou část své kariéry odehrál v NHL, poslední čtyři roky odehrál v týmu Florida Panthers, dohromady zvládl v nejlepší soutěži světa 578 zápasů. V Detroitu v sezóně 2007/2008 a v Chicagu v sezóně 2009/2010 získal dva Stanley Cupy. Ze Slovenskem získal Kopecký stříbrnou medaili na mistrovství světa v roce 2012, kde jej vedl Vladimír Vůjtek starší.

V zámoří chtěl zůstat i kapitán slovenských hokejistů na letošním šampionátu zůstat i v této sezóně, na zkoušce v Chicagu ale neuspěl. Proto zvolil návrat do Evropy. „Oceláři mají ambice, velmi silný kádr. Tomáš v minulých dnech absolvoval osobní schůzku s viceprezidentem klubu Janem Czudkem, posléze došlo k dohodě," doplnil Vůjtek mladší.

Kopecký je nastupuje nejčastěji na pozici pravého křídla, trenéři ho ale často využívají i jako středního útočníka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice