Hlavní obsah

Je to na analýzu, kroutil hlavou třinecký Polanský po ztrátě třígólového náskoku

Chomutov

Hokejisté Třince ztratili ve výborně rozehraném zápase v Chomutově v poslední třetině třígólový náskok a nakonec získali jen dva body za výhru 5:4 v prodloužení. V 62. minutě rozhodl Zbyněk Irgl. Přesto hosté vzhledem k průběhu považovali výsledek za neúspěch.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký útočník Jiří Polanský se raduje ze vstřelení gólu.

Článek

Oceláři totiž předvedli raketový úvod. Po sedmi minutách vedli už 3:0, na což do té doby bezradně působící domácí tým okamžitě zareagoval střídáním brankářů. Nejistého Kopřivu nahradil Strmeň a opakovala se tak situace z pátečního duelu s Plzní, kdy rovněž došlo ke stejné rošádě, ale „až" po první třetině. Chomutov se postupně probral ze šoku a Tomica snížil. Ale Polanský svým druhým zásahem vrátil Ocelářům tříbrankový náskok. Piráti jej však třemi góly po sobě vymazali, když Červenka srovnal na 4:4 a zařídil prodloužení.

„Nakonec jsme sice dali vítězný gól, ale to je pro nás málo. Máme pasáže, kdy hrajeme, jak máme, ale pak jsou špatné úseky, že dostáváme laciné branky a je na soupeři, kolik nám jich dá," netajil rozpaky Jiří Polanský, který byl vyhlášený nejlepším hráčem Třince.

Slezané si nevzali ponaučení z předešlého debaklu 0:6 v Olomouci. „Hanáci nás vytrestali, byl to výprask. A znovu jsme málem selhali i v Chomutově, který zachránil ztracené utkání. Je to na analýzu, co se s námi děje. Za stavu 4:1 nebyl v kabině nikdo, kdo by pochyboval, že neodvezeme tři body. Srazila nás ovšem přílišná sebedůvěra. Asi jsme si neuvědomili, že Chomutov je dobrým týmem," krčil rameny Polanský.

Dohánět manko nebude snadné, uvědomuje si Polanský

A snažil se najít, v čem jsou největší neduhy Třince. „Sešlo se víc negativních faktorů. Nejde říci, že jsou špatní brankáři, obrana, nebo útok. Vím, jaký je tlak na hráče, a dívám se na to, jaký je konkrétně na mě," uvažoval forvard.

Zkušený útočník přiznal, že prožívá chmurné chvilky ohledně nepovedeného účinkování mužstva v soutěži. „Nemám správný odstup a přehled jako lidé z tribuny nebo u videa, abych přesně vyjádřil, co se změnilo oproti minulé sezóně. Jsem hráč a moc mě trápí, že prohráváme a ztrácíme body. Nejsme na ledě od toho, abychom dostávali tolik gólů. Dohánět manko nebude snadné. Nestačí teď vyhrát třikrát za sebou a myslet si, že budeme v první čtyřce tabulky. Může se stát, že budeme honit horní polovinu tabulky až do ledna nebo února," přemítal Polanský.

Na dotaz, jestli se v klubu vznášejí nad týmem nějaká ultimata, stručně odpověděl: „To si nechám pro sebe."

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice