Hlavní obsah

Mladíci splácejí důvěru a posily se osvědčily, glosuje Vlasák třetí místo hokejistů Plzně

Plzeň

Spokojeně se může nový sportovní manažer hokejové Plzně Tomáš Vlasák ohlížet za dosavadním průběhem extraligy, v níž Škodovce patří třetí místo v tabulce za Libercem a Hradcem Králové. „Mladí kluci, kterým jsme věřili, nám splácejí důvěru svými výkony,“ řekl Vlasák v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

Tomáš Vlasák

Článek

Jak si po skončení aktivní hráčské kariéry užíváte nynější role v extraligovém prostředí?

Je to příjemné. Jsme rádi, že jsme sezónu rozjeli takhle úspěšným způsobem a získali jsme už jedenatřicet bodů. Ale zatím máme odehráno šestnáct zápasů, takže nejsme ani v polovině základní části.

Čekali jste, že se tým bude výrazně prosazovat i po odchodech reprezentantů Dominika Simona a Vojtěcha Mozíka do zámoří?

Jejich absence, se kterou se snažíme vypořádat, je samozřejmě oslabením, ale naštěstí jsme přivedli slovenské útočníky Marcela Hossu a Preisingera. Hossovy kvality jsme znali a těší nás, jaký potenciál v sobě skrývá druhá jmenovaná posila.

Zdá se, že vám vyšel tah se zařazením dalších mladých hráčů.

Mladí kluci, kterým jsme věřili, naši důvěru zatím splácejí. Skvěle se chytil Dominik Kubalík, který s Indrákem a Kracíkem vytvořil vynikající formaci. Kéž by jim forma vydržela.

Výrazem herní pohody, podpořené individuálními výkony, je tudíž i zastoupení plzeňských hráčů v reprezentacích. Kdo tedy míří na srazy?

Dominik Kubalík s Jeřábkem jsou v českém nároďáku a Preisinger s Jánko Sýkorou ve slovenském. Nominace jim zvedly sebevědomí i v minulém kole extraligy, kdy Kubalík se Sýkorou dali v Liberci shodně po dvou gólech.

Vítáte reprezentační pauzu v extralize, nebo byste vzhledem k formě raději pokračovali v soutěži?

Zmínění reprezentanti budou v zápřahu, ostatní kluci si trochu odpočinou. Potrénujeme a věřím, že do další části extraligy vstoupíme ve stejném tempu, jako jsme byli před pauzou.

Loni Plzeň vypadla v předkole play off s Mladou Boleslaví. Pomýšlíte na první šestku, abyste měli jistotu vyřazovacích bojů?

Byli bychom rádi, kdybychom se vešli do šestého místa. Ale liga se vyznačuje vyrovnaností a každý bod je zlatý. Proto si nesmírně vážíme i dvoubodového vítězství na ledě lídra v Liberci. Ukazuje se, že záleží opravdu na detailech a maličkostech.

Neobáváte se případných odchodů špičkových hráčů během sezóny?

Uvidíme, co bude. Zatím jsme kompletní a věřím, že kádr udržíme pohromadě.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice