Hlavní obsah

Po ostudě ve Vítkovicích končí na třinecké lavičce Kalous i Varaďa

Ostrava

Ocelářské derby, které Třinec prohrál na ledě Vítkovic vysoko 0:7, bylo posledním utkáním pro trenérskou dvojici Jiří Kalous a Václav Varaďa. „Utržili jsme další lekci, po které Jirka Kalous nabídl svou rezignaci. Po vzájemné dohodě jsme ji přijali. Společně s ním u prvního týmu končí i asistent Václav Varaďa,“ prohlásil krátce po nejvyšší porážce Třince s Vítkovicemi v historii viceprezident Ocelářů Třinec Jan Czudek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Jiří Kalous na lavičce Třince skončil.

Článek

Nevyloučil zároveň, že může dojít také ke změnám v hráčském kádru. „Nikdo nemá nic předplaceného. Nové trenérské duo bude mít určitě svůj názor na složení týmu," doplnil Czudek. K dalšímu utkání nastoupí Třinečtí už pozítří, kdy doma přivítají Liberec.

„V nedělním utkání pojedeme v dočasném režimu, do té doby se nám nové trenéry najít zřejmě nepodaří. Nicméně rozhodili jsme sítě a máme už i nějaké návrhy. V průběhu příštího týdne bychom to rádi dotáhli," řekl Czudek.

Pomohou trenéři z farmy

A naznačil, že v neděli by Třinec mohla vést dvojice trenérů z farmářského Frýdku-Místku Jiří Juřík a Marek Malík. „Nevylučuji tuto variantu, nicméně projekt ve Frýdku-Místku bereme velmi vážně a nechceme tam překopat fungující mašinu," prohlásil Czudek.

„Problém asi nebude jen v trenérovi. Hráči si velmi dobře uvědomují, že na ledě jsou oni a ten výkon musí odvést jen právě oni. Stále věřím v sílu toho mančaftu, je ale s podivem, že tak silné individuality mohou sklouznout do hry, která nemá žádný efekt," kroutil hlavou člen třineckého vedení.

Odvolání třineckého kouče už poněkolikáté požadovali v průběhu utkání i třinečtí fandové. Po utkání se jich pak hrstka snažila proniknout na třineckou střídačku, aby si své výtky s trenéry vyříkali zblízka.

Od začátku sezóny to není ono

„Fanouškům se nedivím, ale toto nemělo na naše rozhodnutí žádný vliv. Tenhle tým potřebuje dostat zásadní impuls. V reprezentační přestávce měli trenéři i hráči naši podporu, poslední dva špatné zápasy ale změnily koloběh v třineckém hokeji pro tuto sezónu," uvedl Czudek.

Odvolaný kouč Jiří Kalous už delší dobu cítil, že situace není optimální. „Od začátku sezóny to není ono. Nejsou výsledky a ani hra nebyla podle našich představ. Jako hlavní kouč jsem zodpovědný za výsledky i za hru, nesu zodpovědnost a z toho vyplynul pro mě tento krok. Mohl by to být impulz pro tento tým a třinecký hokej. Aby se nakopl. A třeba to klukům opravdu pomůže a zvednou se tam, kam patří tento tým," řekl Kalous.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice