Hlavní obsah

Litvínov - Chomutov 3:2 SNLitvínov porazil po nájezdech Chomutov a utnul sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kubát 1 : 0
10. Pavlík 2 : 0
22. Rutta 2 : 1
60. Vondrka 2 : 2
65. Lukeš (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili ve 22. kole Tipsport extraligy Chomutov 3:2 po samostatných nájezdech a ukončili sérii sedmi porážek. O výhře úřadujícího mistra rozhodl František Lukeš. Piráti i přes prohru bodovali v šestém utkání za sebou.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání; po 67 sekundách byl vyloučen hostující Květoň a Verva se rychle dostala do vedení. Již po dalších 17 vteřinách našel Jánský nezištně Kubáta, který zakončoval do prázdné branky.

Další gól mohl přidat Hübl, ale Kopřiva si s jeho bekhendovým zakončením poradil. Při Kubátově vyloučení mohl vyrovnat Červenka, ale se však měnilo až v 10. minutě, kdy za zády chomutovského brankáře skončila tečovaná střela Pavlíka od modré čáry.

Tím utkání pro Kopřivu skončilo, kouč Růžička místo něj do hry poslal Strmeně, který v prvním vzájemném zápase udržel čisté konto. A Strmeň se činil, předvedl řadu pozorných zákroků. Na začátku druhé třetiny navíc měli hosté výhodu přesilové hry pět na tři, kterou zužitkovali. Januse překonal od modré čáry Rutta.

Prodloužení zápasu zařídil Vondrka

Uklidnit úřadujícího mistra mohl ve 28. minutě Jánský, i kvůli faulu Pereťagina však ideálně nezakončil. Oba týmy hrozily zejména v početních výhodách, jenže na další gól čekali diváci v zaplněném hledišti Stadionu Ivana Hlinky dlouho. Ve 46. minutě k němu měl blízko domácí Hanzl, trefil však jen horní tyč.

Piráti byli ve třetí části aktivnější a snažili se vyrovnat. Brankář Janus tak měl mnohem více práce než ve druhé dvacetiminutovce, ve které si podle statistik připsal jen dva zákroky. Ideální šanci získat klid do závěru měl Litvínov v 92 sekund dlouhé přesilovce pět na tři, třetí gól však přidat nedokázal.

A domácí to nakonec hodně mrzelo. V 58. minutě byl totiž již podruhé vyloučen za posunutí branky Frolo a hosté závěrečný nápor, při kterém navíc odvolali brankáře, využili k vyrovnání. Januse překonal Vondrka. Poslední minutu prodloužení měli hosté navíc výhodu další přesilové hry, o vítězi duelu však rozhodly až samostatné nájezdy. V těch byli úspěšnější domácí: Strmeně překonali Lukeš a Hanzl.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 3:2 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Kubát (Jánský, Hübl), 10. F. Pavlík (Hübl, Lukeš), rozhodující nájezd Lukeš - 22. Rutta (Skinner, Červenka), 60. Vondrka (Červenka, Rutta). Rozhodčí: Hodek, T. Horák - Kis, Lučan. Vyloučení: 10:8. Využití: 2:1. Diváci: 5364.
Litvínov: Janus - T. Pavelka, Baránek, Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo - Válek, Hanzl, Trávníček - Jánský, Hübl, Lukeš - Havlíček, Piroš, M. Hořava - Smolka, Gerhát, Jurčík. Trenéři: Rulík, Weissmann a Šlégr.
Chomutov: M. Kopřiva (10. Strmeň) - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin, Dlapa - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Chlouba, Kämpf, Hřebejk - R. Veselý, Dušek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: