Hlavní obsah

Třinec vyřadil z kádru útočníky Hrňu s Klepišem. Ten by mohl přestoupit do Chomutova

Třinec
Aktualizováno

Hokejoví vicemistři z Třince znovu zabředli do krize. Domácí porážka s Olomoucí po dalším nevalném výkonu byla už šestnáctou v sezóně. Jediný gól Ocelářů dal obránce Lukáš Galvas. Hokejisté, kteří by měli tým táhnout, se znovu neprosadili. V pondělí pak byli z kádru vyřazeni útočníci Jakub Klepiš a Erik Hrňa. „O jejich dalším působení vedení klubu jedná,“ oznámil mluvčí HC Oceláři Třinec Tomáš Želazko. O Klepiše se zajímá Chomutov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jakub Klepiš skončil v Třinci.

Článek

Klepiš v této sezóně odehrál 23 zápasů, ve kterých dal jediný gól a na jedenáct přihrál. Loňský nejlepší střelec extraligy Hrňa ve 24 utkáních zaznamenal tři branky a osm asistencí.

„Naše góly chybí, dáváme jich celkově strašně málo. Asi se málo cpeme do brány, málo střílíme. To jsou ale věci, které si pokaždé říkáme, v zápase to ale není vidět. Zatím jsme nenašli cestu, jak se z toho dostat," řekl Klepiš.

„Já jsem ale nikdy moc gólů nedával, spíš jsem nahrával. Ale jeden gól, to je opravdu tristní bilance. To mají brankáři skoro víc gólů než já. Sám jsem na sebe naštvaný, že mi to nejde. Nedělám to schválně. Enormně se nám nedaří, není na to ale vypínač, kterým by se to přepnulo," pronesl Klepiš, o kterého projevuje velký zájem Chomutov.

Zamíří Klepiš za Růžičkou?

Klepišův přesun k Pirátům se přímo nabízí, zejména kvůli osobě jejich hlavního kouče Vladimíra Růžičky. Ten Klepiše v minulosti vedl ve Slavii (byli u dvou mistrovských titulů), ale i v reprezentaci. Dnes jednatřicetiletý útočník zažil zlaté MS 2010, letos pod Růžičkou nastupoval i na domácím světovém šampionátu. „Spekulace ohledně možného příchodu Jakuba Klepiše nebudeme komentovat," uvedl dnes po poledni tiskový mluvčí Pirátů.

Vyřazení dvou útočníků asi není jedinou změnou v Třinci. Po dalším špatném výkonu a porážce s Olomoucí 1:4 se dají očekávat razantnější zásahy do týmu. Nefunguje totiž ani impuls v podobě výměny trenérů. Pod novou trenérskou dvojicí Mucha-Malík vyhrál Třinec jen dvě utkání z osmi.

„Jsme hrubě nespokojení jak s výsledkem, tak s předvedenou hrou v některých fázích zápasu. Individuální chyby nás stály výsledek. Jsme tam, kde byl tým před naším příchodem. Trh s hráči ale není nijak obrovský. Pokud bychom se ke změnám odhodlali, musíme být přesvědčeni, že to bude mít pozitivní vliv na tým. Zvažujeme všechny možnosti," řekl po nedělní porážce s Olomoucí trenér Marek Malík. Otázkou je, zda vedení Ocelářů neodvolá i je.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice