Hlavní obsah

Boleslavi stačil jediný gól a je znovu druhá! Liberečtí Bílí Tygři si upevnili pozici lídra

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi poskočili díky vítězství v dohrávce 8. kola Tipsport extraligy ve Vítkovicích znovu na druhou příčku. Jediný gól zápasu vstřelil ve třetí třetině kapitán středočeského mužstva David Výborný a Boleslavští nyní v neúplné tabulce ztrácejí na lídra z Liberce osm bodů. Bílí Tygři sice narazili v Hradci Králové na tuhý odpor, nakonec ale Mountfield v rámci dohrávky 17. kola udolali 4:3 v prodloužení.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lukáš Klok (vlevo) z Vítkovic v souboji s Radanem Lencem z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Liberec sice začal v Hradci svižně, ale následná přestřelka se dlouho vyvíjela lépe pro domácí. I zásluhou dvou využitých přesilových her vedli v poslední třetině 3:2, ale Martin Ševc nejprve vyrovnal a vynutil si prodloužení, v němž o výhře hostů rozhodl svojí druhou brankou v utkání Martin Bakoš, a to pouhých deset sekund před koncem nastaveného času.

Východočeši tak poprvé pod vedením Vladimíra Kýhose prohráli, ve všech třech zápasech s novým trenérem na střídačce však bodovali. V tabulce se dotáhli na pátou Spartu, ta však má dvě utkání k dobru.

Vítkovice utrpěly třetí prohru v řadě! A to se soupeřem, proti kterému se jim před vlastními fanoušky dlouhodobě dařilo. Středočechům se totiž na ostravském ledě povedlo zvítězit teprve podruhé z posledních devíti pokusů. Vítěznou trefu obstaral ve 44. minutě kapitán hostí David Výborný, čerstvě nominovaný mladoboleslavský reprezentant David Rittich zlikvidoval všech 25 střel a podruhé v ročníku si připsal vychytanou nulu.

Boleslav zřejmě navíc posílí Erik Hrňa, který byl v pondělí vyřazen z kádru Třince. Středočeský klub o příchodu nejlepšího střelce uplynulé extraligové sezóny s Oceláři vyjednává.

Dohrávky hokejové Tipsport extraligy:
8. kolo:
Vítkovice - Mladá Boleslav 0:1
Branka: 44. D. Výborný
17. kolo:
Hradec Králové - Liberec 3:4 v prodloužení
Branky: 13. Ihnacak, 30. Köhler, 42. Pilař - 4. a 65. Bakoš, 38. Valský, 50. Ševc

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice