Hlavní obsah

Klepiš: Boleslav sice nemá jméno jako Sparta nebo Třinec, to ale může být výhoda

Mladá Boleslav

Teprve ve čtvrtek se po svém vyřazení z kádru Třince dohodl na smlouvě s Mladou Boleslaví, o den později už hokejový útočník Jakub Klepiš absolvoval v dresu Bruslařského klubu premiéru. Ta mu ale zhořkla, i přes jednu jeho asistenci Středočeši vyšli vůbec poprvé v sezóně doma bodově naprázdno, když podlehli Pardubicím 2:4.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Boleslavi Jakub Klepiš (vlevo) bojuje s Tomášem Rolinkem z Pardubic.

Článek

Po svém konci u Ocelářů jste nejprve jednal s Chomutovem. Proč jste se nakonec nedohodli?

Osobně jsem s Chomutovem nejednal, měl to na starosti můj agent. Našla se prý překážka, kterou nešlo vyřešit. Ale přesně jsem do toho neviděl.

Co tedy rozhodlo pro Mladou Boleslav?

Cítil jsem, že o mě mají zájem. Boleslav sice nemá takové jméno jako Sparta nebo Třinec, což ale může být i výhoda. Je tady skvělá parta, prostředí mi navíc přijde hodně domácký. Pohoda z klubu jenom čiší. A taky jsem nechtěl smlouvu jen do konce sezóny, což se mi splnilo.

Jak těžké bylo naskočit do zápasu bez jediného tréninku s novými spoluhráči?

Čtyři dny jsem nebyl na ledě, ale to profesionálního hráče neomlouvá. Všechno se seběhlo strašně rychle, ani nebyl čas na velké taktické pokyny. Nebylo to nejlehčí, ale na ledě jsem se cítil dobře. Jen škoda, že jsme zaspali první třetinu, která nás stála celý zápas.

Ve Třinci jste zaznamenal jen jediný gól. Věříte, že se se změnou prostředí dostaví i střelecké probuzení?

Dát jeden gól v sezóně je samozřejmě hrozný, ale já jsem jich nikdy moc nedával. Ve svém věku už mi tolik nejde o góly, ale týmový úspěch. Budu se snažit odvést tu nejlepší práci. Doufám, že to pro mě bude po nevydařeném období v Třinci impuls. Věřím, že mi k tomu pomůžou i kluci v kabině.

Jak vás vůbec přijali?

V tomhle nebyl žádný problém. Je tady super parta a jsem rád, že můžu být její součástí. Většinu kluků navíc znám. Ať už jsem s nimi hrál v mládežnických výběrech nebo jako soupeř Boleslavi.

Vedení klubu ve vás vidí nástupce kapitána Davida Výborného, který po sezóně nejspíše s hokejem skončí. Přijímáte úlohu mentora mladších hráčů?

Davida nikdo nahradit nemůže, to je pan hokejista. Této role se ale nezříkám a nebojím, chci odvádět maximum, čeho jsem schopný.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice