Hlavní obsah

Pardubice posílí slovenský útočník Rapáč

Pardubice

Hokejisté extraligových Pardubic získali posilu do ofenzivy, s vedením Východočechů podepsal kontrakt do konce sezóny dvaadvacetiletý slovenský útočník Branislav Rapáč. Podle klubového webu obsahuje dohoda rovněž možnost opce na další dva extraligové ročníky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisty Pardubic posílí Branislav Rapáč.

Článek

Rodák ze Spišské Nové Vsi, jehož starší bratr Richard hrál v minulosti extraligu v barvách Liberce a Litvínova, oblékal dosud dres Popradu a v 32 utkáních v sezoně si připsal 28 bodů (10+18). V letech 2008 až 2011 hrál v mládežnických týmech Třince, v kategoriích do 18 a 20 let reprezentoval Slovensko i na světových šampionátech.

Dnes už Rapáč trénoval v novém působišti a ve středu ho čeká premiéra na ledě Chomutova. "Branislava přivádíme jako adekvátní náhradu za Jakuba Svobodu. Dlouhodobě jsme ho sledovali, náš skaut se na něj osobně jezdil dívat," uvedl generální manažer klubu Pavel Rohlík.

"Jedná se o důrazného útočníka s pravým držením hole. Umí hrát fyzicky a nátlakově zejména v předbrankovém prostoru, je silný ve hře u mantinelu. Přesně takový typ nám chyběl," doplnil Rohlík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice