Hlavní obsah

Zlín? To je prostě celý zápas beton a beton, řekl sparťan Polášek

Praha

V prvních dvou třetinách dominovali, zlínské hokejisty přestříleli v poměru 33:15, jenže do kabin před závěrečným dějstvím hry odcházeli za nerozhodného stavu 2:2. Až gól obránce Adama Poláška Spartu uklidnil, Pražané si i díky němu připsali sedmou domácí výhru v řadě a v tabulce poskočili na druhé místo za vedoucí Liberec. „Jenže rozhodnout jsme měli daleko dřív, po druhé třetině jsme měli vést aspoň 4:1,“ ví Polášek.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Radost sparťanských hokejistů z gólu proti Zlínu.

Článek

Je pravda, že šancí jste si vytvořili spoustu...

Jenže jsme je neproměňovali. Bylo frustrující mít po druhé třetině přes třicet střel a hrát jenom 2:2. Hodně nás uklidnil až třetí gól ve třetí třetině.

Ten jste vstřelil právě vy. Hodně se vám ulevilo, že jste se poprvé od 29. listopadu konečně prosadil?

Byla to strašně velká úleva! Nemyslím si, že to tak mám jenom já, ale když vám to tam spadne, hrozně moc vás to uklidní. Gól mě vždycky nakopne a budu se snažit, aby jich bylo co nejvíc. Musím střílet.

Jak jste se s dlouhou sérií bez gólu vypořádával?

Člověk se na to sice snaží nemyslet, ale v hlavě to stejně pořád máte. Jenže co s tím mám dělat? Před zápasem si tak akorát můžu říct, abych víc střílel. V šatně to na mě jde ze všech stran, i trenéři se do mě častější střelbu snaží dostat. Musím na tom zapracovat.

Zlín před zápasem s vámi vyhrál čtyřikrát za sebou. Bylo na ledě znát, že jim stoupá sebevědomí?

Přesně tak. Už to není ten Zlín ze začátku sezóny. Je vidět, že jsou ve větší pohodě. Začali vyhrávat, v tabulce se posunuli směrem vzhůru a myslím, že v play off to bude silný soupeř.

I kvůli jeho defenzivnímu stylu hry?

Tohle je prostě Zlín. Ať už je v tabulce kdekoliv, celý zápas je to od něj beton, beton. Počkají si na své šance a dva přesilovkové góly proti nám, to je přesně jejich styl.

Teď vás v pátek čeká zápas v Brně pod širým nebem proti domácí Kometě. Těšíte se?

Strašně moc, bude to parádní zkušenost. Pro všechny, i pro kluky, kterým už je přes třicet. Sami nevíme, jak budou vypadat podmínky, jestli bude sníh a vítr... Ale atmosféra bude každopádně neuvěřitelná, protože Kometa má skvělé fanoušky.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice