Hlavní obsah

V Brně padl divácký rekord! Šlágr kola vyzněl pro Spartu, Liberec rozstřílel Piráty

Praha
Aktualizováno

Bitvu odvěkých rivalů Brna se Spartou na stadiónu za Lužánkami zvládli pod otevřeným nebem lépe Pražané. V rámci 34. kola extraligy před rekordní diváckou kulisou v dějinách tuzemské nejvyšší soutěže (21 500 diváků) dokázali stáhnout dvougólové manko, nakonec zvítězili 4:2 a upevnili si druhou příčku v tabulce. V dalších zápasech zvítězily Vítkovice nad Mladou Boleslaví 4:1, Litvínov v repríze finále minulého ročníku zdolal Třinec 2:1, Hradec Králové podlehl Plzni 1:3, Zlín veze dva body po výhře 2:1 po samostatných nájezdech z Karlových Varů, Olomouc udolala po obratu Pardubice 4:3 v prodloužení a lídr z Liberce si s chutí zastřílel proti Chomutovu (7:1).

Foto: Václav Šálek, ČTK

(Zleva) útočník Komety Jan Káňa, obránce Jozef Kováčik, brankář Marek Čiliak a útočník Sparty Jan Buchtele.

Článek
Fotogalerie

Kometa na stadiónu za Lužánkami, posvátném místě brněnského hokeje, kde v minulosti Vlastimil Bubník, Danda, Pantůček, Potsch či Nadrchal sbírali jeden titul za druhým, šla dlouho ve stopách slavných legend. Vítězně si atmosféru zápasu pod širým nebem vyzkoušela už v neděli proti Plzni (její výhru 5:2 vidělo tehdy rekordních 18 514 lidí) a k radosti ještě početnějších zástupů v provizorním hledišti vybudovaném z lešenářských trubek se proti Spartě ujala po trefách Kuboše a Čermáka dvoubrankového vedení.

Pražský celek ale nesložil zbraně. V prostředním dějství vstřelil kontaktní gól Hamilton a v závěrečné třetině hosté třemi góly vývoj utkání dokonale otočili.

Vedoucí Liberec chomutovským Pirátům loupit nedovolil, na domácím ledě naplno bodoval už poosmé v řadě. Oba předchozí vzájemné duely v sezóně se musely prodlužovat, tentokrát ale již v úvodní třetině nasázeli Bílí Tygři otřesenému soupeři pět gólů, dvakrát se trefili Jakub Valský a Michal Řepík, který navíc přidal jednu asistenci. Hostům nepomohla ani výměna brankářů a vypadli z elitní šestky soutěže.

Mistrovský Litvínov zvládl reprízu finále minulého ročníku s Třincem úspěšněji a poprvé v sezóně proti Ocelářům bodoval. Hosty sice dostal do vedení záhy Tybor, ale Chemici utkání otočili. Vítěznou trefu zaznamenal v 56. minutě Robin Hanzl.

Olesz se vrátil a hned pomohl k výhře

Ještě lepší obrat se povedl Olomouci! Pardubičtí hokejisté měli po polovině zápasu dokonce už třígólový náskok, nakonec si ale odvezli z Hané jen bod. Domácí dokonali dílo v prodloužení, v němž rozhodl Dávid Buc.

V duelu sousedů v tabulce zvítězila Plzeň i podruhé v sezóně na ledě Hradce Králové. První gól vítězů vstřelil Dominik Kubalík, jenž v početní výhodě tečoval Jeřábkovo nahození od modré čáry. Nejlepší střelec letošního ročníku extraligy tak zaokrouhlil počet svých tref v sezóně na dvacet.

Vítkovice našly recept na obranu Mladé Boleslavi a ve třetím vzájemném duelu v sezóně poprvé bodovaly. V sestavě Ostravanů se už objevil Rostislav Olesz, jenž do týmu vrátil po dvouměsíčním angažmá v Langnau a hned si připsal asistenci u vítězné Hovorkovy trefy.

Předposlední Karlovy Vary ztrácejí na pozice zajišťující předkolo play off osm bodů a mimořádně důležitý zápas s nyní již devátým Zlínem nezvládly. Na Říčkův gól již po 28 sekundách hry sice ještě Západočeši dokázali odpovědět, ale v rozstřelu vyhořeli. Rozhodující samostatný nájezd si nakonec připsal Petr Holík a Berani na ledě Energie zvítězili už počtvrté za sebou.

Hokejová Tipsport extraliga - 34. kolo:
Vítkovice - Mladá Boleslav 4:1
Branky: 18. Kolouch, 27. M. Hovorka, 34. E. Němec, 54. Burger - 25. Urban
Litvínov - Třinec 2:1
Branky: 35. Martynek, 55. Hanzl - 4. Tybor
Hradec Králové - Plzeň 1:3
Branky: 31. Dej - 9. Kubalík, 37. Pulpán, 53. Indrák
Liberec - Chomutov 7:1
Branky: 15. a 18. Řepík, 40. a 58. Valský, 7. P. Jelínek, 13. Derner, 14. Birner - 20. Valach
Olomouc - Pardubice 4:3 v prodloužení
Branky: 38. a 49. Knotek, 39. Jergl, 63. Buc - 15. Bokroš, 19. Orsava, 25. P. Sýkora
Karlovy Vary - Zlín 1:2 po sam. nájezdech
Branky: 33. Bartek - 1. Říčka, rozh. nájezd P. Holík
Brno - Sparta 2:4
Branky: 22. Kuboš, 31. Čermák - 35. Hamilton, 46. Přibyl, 58. Čajkovský, 59. Klimek

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice