Hlavní obsah

Krásné to nebylo, ale máme tři body, radoval se navrátilec Olesz

Ostrava

Oleszův vítězný duch je zpátky. Alespoň v to ve Vítkovicích po výhře 4:1 nad Mladou Boleslaví doufají. I jeho zásluhou Vítkovice po třech zápasech znovu naplno bodovaly. Navrátilec ze švýcarského Langnau Rostislav Olesz se na teprve druhé výhře Vítkovic z posledních jedenácti zápasů podílel asistencí při vítězné brance Slováka Hovorky.

Foto: Aleš Krecl

Rostislav Olesz. Archivní foto.

Článek

„Herně to z naší strany nijak krásné nebylo. Boleslav nás přestřílela, ale naše hra vycházela z defenzivy, protože v situaci, v jaké se nacházíme, s nimi nemůžeme lítat nahoru dolů. Plnili jsme výborně taktiku, a to slavilo úspěch," komentoval Olesz.

Jeho nejzářivější chvíle v utkání přišla ve 27. minutě, kdy zavezl puk do útočného pásma a milimetrovou přihrávkou našel u vzdálenější tyčky osamoceného Hovorku. Ten přivedl Vítkovice podruhé v zápase do vedení, které si už domácí tým nenechal vzít. „Nebylo vůbec snadné hned naskočit, ale na druhou stranu jsem hodně rád, že se to stihlo všechno vyřídit a mohl jsem hned hrát," liboval si Olesz.

Euforii následovala série porážek

O góly Vítkovic se tentokrát podělily všechny čtyři řady. „Tohle přesně potřebujeme. Je jedno, kdo ty góly nakonec dá, protože tři body jsou za jakoukoli výhru. Všichni víme, jak to bylo, když kluci porazili Třinec sedm nula. Byla velká euforie a pak série porážek," popisoval Olesz.

Hostující kouč Marián Jelínek po zápase jen krčil rameny. Hráčům totiž neměl moc co vytknout. „Vím, že to po porážce 1:4 zní zvláštně, když budu říkat, že herní projev byl velmi dobrý. Ale my měli dobrý pohyb, šance i tlak do brány," popisoval trenér Boleslavi.

Hosté ale naráželi na výtečného Kantora. Gólman usilující o návrat na post vítkovické jedničky pustil jedinou ze 46 mladoboleslavských střel. „Několikrát musel řešit hodně ošemetné situace. Podal perfektní výkon," chválila Kantora vítkovický trenér Jakub Petr.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice