Hlavní obsah

Ihnacak řídil hradecký obrat. Trenér mi říkal, ať jdu konečně zkusit i nájezd

Mladá Boleslav

Samostatné nájezdy rozhodovaly v Mladé Boleslavi televizní souboj mužstev, které v nich mají tuto sezónu vůbec nejhorší bilanci v Tipsport extralize. Teprve druhou výhru hokejistů Mountfieldu při sedmém hradeckém rozstřelu nakonec zařídil elegantní kličkou do forhendu Brian Ihnacak.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Královéhradecký útočník Brian Ihnacak překonává v samostatných nájezdech mladoboleslavského brankáře Martina Růžičku.

Článek

„Trénuju takové zakončení už dlouho a trenér říkal, ať to jdu konečně zkusit i na nájezd," líčil v Kanadě narozený italský reprezentační útočník, jehož otec Peter hrál za Československo na MS 1982. Po jeho emigraci přišel až v zámoří na svět synek, který od léta zkouší extraligový chlebíček. „Našel jsem v Hradci parádní tým. Můžeme dokázat velké věci, když budeme věřit v sebe," tvrdil třicetiletý Ihnacak, jenž za poslední měsíc dal devět branek z deseti zápasů.

Hradci teď marodí opory jako Vydarený, Frühauf, Bednář, Šimánek i Köhler a ještě na začátku třetí části v Boleslavi prohrával 0:2. Stihl však v závěru obrat, který orámovaly Ihnacakovy trefy. „Oba moje góly byly vlastně docela snadné, měl jsem puk na holi před prázdnou klecí. Při prvním gólu po báječné přihrávce, u toho nájezdu se mi povedlo vytáhnout gólmana mimo branku. Do hry nás vrátilo, že jsme začali praktikovat jednoduchý hokej a šli daleko víc do prostoru před brankou," usmál se hradecký útočník.

Důležité pro hosty bylo vyrovnání 79 vteřin před koncem, kdy už zkoušeli power play. „Tam jsme uplatnili tu převahu jednoho hráče v poli a Kukumberg stál přesně tam, odkud umí zakončit. Ne, že bychom to měli nějak nacvičené, šlo spíš o jeho zkušenost," ocenil Ihnacak.

Boleslav v nájezdech znovu neuspěla

Pro Boleslav to byla hodně hořká ztráta. „Do poloviny utkání jsme byli jasně lepším týmem a ten závěr samozřejmě hodně mrzí, protože jsme ztratili výhru v předposlední minutě. Bohužel penalty se nám dlouhodobě nedaří a to se znovu potvrdilo," krčil rameny asistent domácího trenéra Marian Jelínek.

Boleslavští museli překousnout už šesté prohrané nájezdy. Pabiška i Jarůšek měli v základní hrací době sice prsty v obou gólech, jenže při rozstřelu minuli branku a vyhlášený nájezdník Jakub Klepiš trefil pouze horní tyčku. „Nebyli jsme horší, jen máme smůlu v koncovce," říkal účastník posledního MS, od jehož příchodu před měsícem Boleslav vyhrála pouze dva z devíti zápasů.

Hradec prakticky ve stejné době měnil trenéra a pod Vladimírem Kýhosem získal 22 bodů z dvanácti utkání. „Boleslav nám hrozila hlavně z brejků a můžeme poděkovat Ondrovi Kacetlovi v brance, že zápas nebyl už po druhé třetině rozhodnutý. Za tu bojovnost, kterou jsme ale vystupňovali, si mužstvo určitě bodovat zasloužilo. Nájezdy už byly loterií, ale samozřejmě jsem za bonusový zisk z nich při vyrovnané tabulce hodně rád," těšilo hradeckého kouče uhájení čtvrté příčky.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice