Hlavní obsah

Sparta otočila zápas a na druhém místě vystřídala Plzeň. Brno porazilo Chomutov

Praha
Aktualizováno

Dvě předehrávky 36. kola měla dnes na programu hokejová Tipsport extraliga. Sparta otočila v O2 areně utkání s Třincem a po vítězství 4:3 se posunula na druhé místo o bod před Plzeň. V souboji týmů usilujících o elitní šestku porazilo Brno doma Chomutov 3:1 a díky lepšímu skóre se dostalo před Piráty na sedmou příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty oslavují gól proti Třinci v O2 Areně v Praze.

Článek
Fotogalerie

Sparta v neděli podlehla Plzni a vůbec poprvé v sezóně vyšla v pražské O2 areně bodově naprázdno. A před vlastními fanoušky nezačala dobře ani tentokrát, protože hosty poslal do vedení Žejdl. Ve druhé třetině však Sparta rozjela velký obrat a za necelých deset minut už vedla 3:1.

Jenže před druhou sirénou inkasovala a po přestávce svým druhým gólem srovnal Žejdl. Prodloužení nakonec odmítl 39 sekund před koncem normální hrací doby svým druhým gólem Sabolič. Třinec už nestačil reagovat a připsal si tak čtvrtou porážku z posledních pěti duelů. Oceláři zůstávají v tabulce desátí s náskokem pouhých dvou bodů na Vítkovice.

Brno přeskočilo v tabulce Chomutov

Brno se po dvou zápasech pod širým nebem za Lužánkami vrátilo do své haly vítězně. V duelu dvou bývalých reprezentačních trenérů, který naposledy skončil skandálním napadením brněnských hráčů od chomutovského maséra, měl nakonec nad Vladimírem Růžičkou navrch Alois Hadamczik.

Kometu nasměrovala ve druhé třetině za vítězstvím šťastná tečovaná trefa Tona, který tak bodoval poprvé v sezóně. Na začátku druhé třetiny navýšil vedení v přesilovce Hruška. Hostům sice vystřelil naději Květoň, ale Káňa vzápětí vrátil Kometě klid dvougólového náskoku. Piráti tak prohráli už šest z posledních sedmi zápasů.

Hokejová extraliga, předehrávky 36. kola:
Brno - Chomutov 3:1
Branky: 36. Ton, 43. Hruška, 53. Káňa - 51. Květoň
Sparta - Třinec 4:3
Branky: 27. Sabolič, 35. Netík, 37. Polášek, 60. Sabolič - 17. Žejdl, 39. Roth, 51. Žejdl

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice