Hlavní obsah

Boleslav už našla křídla pro Klepiše. Hrát s ním je balzám, pochvaluje si Hyka

Mladá Boleslav

Sekundu před koncem přišel Rittich v brance o čtvrté čisté konto sezóny, ale to bylo jediné, co mohlo Mladou Boleslav na výhře 4:1 nad Kometou mrzet. Ráz střetnutí určila hned první třetina, v níž domácí získali dvougólový náskok a také poměr střel 20:6 jasně mluvil pro ně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor třetího gólu Boleslavi proti Brnu Tomáš Hyka (uprostřed) se raduje se spoluhráči Radanem Lencem (vlevo) a Jakubem Klepišem (vpravo).

Článek

Kouče Výborného těší, že po osmizápasové pauze je zpět na ledě uzdravený syn David a navíc se povedlo složit dobře fungující útok, když Klepiš dostal na křídla odchovance Hyku s Lencem. Stejně jako v minule v Plzni, tak i proti Kometě, se právě tato lajna podepsala pod další výhru. Radan Lenc otevřel skóre.

„Dostal jsem se snadno za obránce a měl dost času vymyslet zakončení. Proti povyjetému gólmanovi jsem volil kličku," liboval si útočník, jenž navíc nezištnou přihrávkou po 86 sekundách druhé části připravil gól Tomáši Hykovi.

„Celý zápas jsme vydrželi bruslit, dávali puk dopředu a nebáli se jít do branky. V naší lajně na sebe teď slyšíme, hrát s Klépou je balzám," říkal Hyka na adresu centra, který asistoval u tří gólů. Dva přesilovkové góly předvedl Tomáš Urban.

Brno se venku trápí s produktivitou

„Dostal jsem puk tak krásně před branku, že nezbývá než smeknout. Hráli jsme celý zápas přesně, co jsme si řekli," tvrdil s bilancí 12+14 nejlepší boleslavský hokejista v kanadském bodování.

Kometa působila bezzubě. „Chtěli jsme Boleslav dotáhnout na rozdíl jediného bodu, takhle máme na elitní šestku zase o kousek větší mezeru," přiznával útočník Vojtěch Němec. Brno se už dva měsíce venku trápí s produktivitou, z posledních osm utkání má na kontě jen devět branek.

„Nevím, proč nám to zrovna venku nelepí, ale za Boleslaví jsme vyloženě zaostali pohybem a měli velkou díru mezi obranou a útokem. Desetkrát o tom mluvíme v kabině a stejně nehrajeme u sebe, tak není divu, že se trenér furt vztekal," připustil Němec.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články