Hlavní obsah

Pöpperle si chválil sparťanské hasičské uniformy, konec dlouhé série neřeší

Praha

Necelé čtyři minuty ho dělily od toho, aby proti Chomutovu vychytal už páté čisté konto v řadě. Jenže pak ho při dvojnásobné přesilovce hostů překonal obránce Rutta a série neprůstřelnosti sparťanského hokejového gólmana Tomáše Pöpperleho proti Pirátům se zastavila na 297 minutách. „Tuhle statistiku stejně vůbec neřeším, je to i o náhodě. Jsem hlavně rád za výhru,“ řekl brankář po jednoznačném triumfu Pražanů 7:1.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Spartaňský brankář Tomáš Pöpperle zasahuje v zápase s Chomutovem.

Článek

Skutečně vás ani trošku nemrzí, že jste svou parádní šňůru neprodloužil?

Opravdu ne. Ale je pravda, že nulu jsme udržet chtěli, protože na to, kde jsme v tabulce, dostáváme celkem hodně gólů. A vedení klubu si stěžuje. Jenže jsme v závěru udělali nesmyslný faul, šli jsme do tří a gól jsme dostali...

Jinak ale s předvedenou hrou musíte být spokojeni, ne?

Odehráli jsme další super zápas! Napadalo nám to tam a pak už se hraje lehce. Opravdu to bylo dobré, Chomutov jsme přebruslili i přestříleli. Paráda!

Víte, že to pro vás byl jubilejní 300. extraligový zápas?

Fakt, jo? To jsem vůbec nevěděl. Je příjemné, že jsem ho oslavil výhrou. Tak doufám, že jich ještě dalších tři sta přidám. Ne vážně, snad jich ještě odehraju dost.

V úterý jste rozstříleli o šest gólů Kometu, teď zase Piráty. Cítíte, že je mužstvo v laufu?

Teď to tak vypadá. A zvlášť když ve třetí minutě vedete 2:0, to se pak hraje jinak. Padá nám to tam, musíme v tom pokračovat.

Sparta v utkání s Chomutovem a úterním s Olomoucí již tradičně vzdává hold složkám Integrovaného záchranného systému a příslušníkům armády, hasičům, záchranářům a policistům věnovala lístky zdarma. Jak jste si užil atmosféru, kterou vytvořilo přes čtrnáct tisíc diváků?

Hned se hraje jinak, když je plný stadión, je to lepší. Jen ať lidé chodí dál a zaplní nám arénu.

Líbily se vám speciální dresy ve stylu hasičských uniforem, v nichž jste nastoupili?

Vypadají docela dobře, ne? Mně osobně se to líbí. Reflexní kalhoty nám sice svítily, ale aspoň jsme se poznali. Byla výhoda, že jsme se na ledě viděli. (usmívá se)

Dokáže Sparta dohnat desetibodovou ztrátu na Liberec a vyhrát letošní základní část extraligy?
Ano
30,7 %
Ne
69,3 %
Celkem hlasovalo 1643 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice