Hlavní obsah

Ve Varech je jasno. Koučem bude Mlejnek

Karlovy Vary

Do poloviny října vedl hokejisty Karlových Varů jako hlavní trenér, pak se posunul na pozici asistenta, aby se nyní opět stal hlavním koučem. Aktuálně poslední tým extraligové tabulky vsadil po konci Petera Oremusem na své odchovance. Mužstvo povede Karel Mlejnek, k němuž se dnes připojil Mikuláš Antonik.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský trenér Karel Mlejnek při utkání s Plzní.

Článek

„Vsadili jsme na trenéry, pro které je náš klub srdeční záležitostí. U obou jsme přesvědčeni, že udělají maximum, aby sezóna skončila dobře," uvedl generální manažer Energie Miroslav Vaněk.

Po Oremusové konci vedl Mlejnek už úterní utkání s Plzní, které Energie prohrála 0:3. A šéfové karlovarského týmu došli na dnešní poradě k závěru, že Mlejnek zůstane až do konce sezóny.

Asistenta mu bude dělat Mikuláš Antonik, jenž s trénováním začal u karlovarské mládeže. Na střídačku seniorského týmu Energie se nepostaví poprvé. V roce 2009 byl coby asistent Josefa Palečka u zisku mistrovského titulu. V probíhající sezóně vedl hokejisty druholigového Sokolova.

Hlavním úkolem trenérské dvojice bude udržet ve Varech extraligu. V kalendářním roce 2016 vyhrála Energie jen jedno z osmi utkání a v tabulce se propadla až na dno. Na příčky zajišťující postup do předkola play off ztrácí propastných třináct bodů.

Karlovy Vary nejsou jediným klubem, který se v probíhajícím ročníku uchýlil k již druhé výměně trenéra. U Třince nejprve nahradil Jiřího Kalouse René Mucha, jehož následně na střídačce doplnil Jiří Dopita. V Pardubicích zase vystřídal Miloše Říhu mladšího Richard Král, kterého minulý týden nahradil Peter Draisaitl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice