Hlavní obsah

Snad najdeme s Mertlem zpátky chemii, věří Kudrna

Hradec Králové

Po návratu centra Tomáše Mertla ze Záhřebu z KHL sehrála druhý zápas v dresu Hradce Králové obnovená formace s Jaroslavem Kudrnou a Jiřím Šimánkem a přispěla gólem k výhře nad vedoucím Libercem 5:1. Elitní útok minulých dvou sezón Mountfieldu zařídil trefou v osmé minutě vedení 1:0 a Kudrna věří, že bude stále více a více pomáhat týmu k úspěchu.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Liberce Petr Vampola (vlevo) v potyčce s hradeckým útočníkem Jaroslavem Kudrnou.

Článek

"Věřím, že v každém zápase se nám bude souhra vracet k lepšímu a najdeme zpátky chemii, jakou jsme měli. A snad budeme pro tým víc a víc prospěšní," řekl Kudrna, po jehož asistenci si Mertl připsal první trefu po svém comebacku do extraligy.

"Našel jsem tam po střele Jirky Šimánka odražený puk a chtěl jsem to hodit Jánkovi Lašákovi do nohou. Nějak ho to jen škrtlo, šlo to rovnou k Tomášovi Mertlovi a ten to dal do prázdný. Šli jsme s důrazem do brány a takové jednoduché góly padají," popsal akci Kudrna.

Podle něj trefa mužstvo nastartovala, protože předtím Východočeši čelili tlaku Liberce. "Oni měli od prvního střídání výborný pohyb. Měli jsme tam párkrát i štěstí, tlak byl velký, ale naštěstí jsme to ustáli. Gól, který jsme dali, nám pomohl. Od druhé třetiny jsme výsledek kontrolovali a zaslouženě jsme vyhráli," prohlásil čtyřicetiletý forvard.

Vampola měl spoluhráče asi vyhecovat

Kudrna ve vyhecovaném závěru absolvoval i potyčku s Petrem Vampolou. "Nějaké emoce tam byly, jak to bývá. Z naší strany byly vítězné. Z jejich... Je to sport, chtějí to nějak nakopnout, to k hokeji patří. Z buly mi (Vampola) hned přetáhnul dres, pak jsme se tam nějak drželi. Nevím, co v tom hledal. Moc jsem to nepochopil. Asi měl taky za úkol to vyhecovat," popsal Kudrna.

Byl hlavně šťastný, že se Mountfieldu zápas povedl a po prohrách v Litvínově 1:5 a v Chomutově 0:2 se doma vrátil na vítěznou vlnu. "Ty zápasy na severu Čech nám nevyšly ani střelecky a trápili jsme se. Dneska byla výborná atmosféra, bylo to umocněné dobrým soupeřem a pět gólů jsme dlouho nedali," vychutnával si vydařený večer.

Pro Hradec to byla první výhra v sezóně nad Libercem a také vůbec první tříbodový zisk proti týmu z úplné špičky tabulky. "Byly tam s týmy seshora vyrovnané zápasy, ale to štěstí kolikrát nebylo na naší straně. Jsme rádi, že se to povedlo. Máme teď (v neděli) Spartu. Musíme se připravit ještě na ni a pokusit se ji zdolat," vzhlíží Kudrna k poslednímu duelu před reprezentační pauzou.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 přestávka Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice