Hlavní obsah

Hlinka vstoupil do Klubu hokejových střelců. Přitom se za žádného nepovažuju, řekl

Praha

Šest zápasů čekal na vstřelený gól, který by pro něj byl v součtu domácí nejvyšší soutěže a české reprezentace jubilejním dvoustým padesátým. Devětatřicetiletý útočník hokejové Sparty Jaroslav Hlinka se dočkal ve středu proti Litvínovu a stal se tak 68. členem Klubu hokejových střelců. „Nechci vyloženě říct, že by to čekání bylo nepříjemné, ale člověk to tak nějak tlačil před sebou,“ přiznal Hlinka po výhře 5:0 nad Litvínovem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaroslavu Hlinkovi (vpravo) ze Sparty blahopřeje Radek Duda (vlevo) z Litvínova.

Článek
Fotogalerie

Přesto prozraďte, jste hodně rád, že už je čekání za vámi?

Nijak jsem se tím nestresoval, nebyl jsem z toho úplně nervózní. Věděl jsem, že je před námi ještě spousta zápasů, že máme výborný mančaft a že ten gól snad jednou dám. Ale jsem rád, že už to teď mám za sebou a nemusím nad tím přemýšlet.

Spoluhráč Daniel Přibyl vám na střídačku přivezl na památku puk. Kolik už jich za svou kariéru máte schovaných?

Pamatuju si na jediný a to je ten, když jsem překonal klubový rekord (vloni se Hlinka stal nejproduktivnějším sparťanem klubové historie). Ten proti Litvínovu si ale pochopitelně schovám taky, stejně jako hokejku. Oboje skončí u táty. Zatím to pro mě takovou cenu nemá. Budu bilancovat, až skončím.

Vzpomenete si ještě na svůj premiérový extraligový gól, který jste vstřelil na jaře 1995?

Vybavím si ho. Myslím, že to bylo doma proti Kladnu a nahrával mi na něj David Volek. Je to už dvacet let staré, to je kus života. Ale že bych se koukal zpátky a bilancoval, to zatím ještě nedělám.

Zkoumal už jste, k jakým jménům se v Klubu střelců připojujete?

Abych řekl pravdu, do detailu ten seznam ani přesný počet neznám. Ale jsou tam ti nejlepší hráči a s mnoha z nich jsem hrál, jako třeba s Honzou Hlaváčem, Davidem Výborným, Pavlem Paterou nebo třeba Petrem Kumstátem. Všechno to jsou kluci, kteří góly umějí dávat, a jsem rád, že jsem se k nim teď připojil, přestože se za žádného střelce nepovažuju.

Když jste se před rokem stal nejproduktivnějším hokejistou sparťanské historie, přišlo to v prohraném zápase v Boleslavi. Těší vás, že další vaše jubileum bylo vítězné?

Samozřejmě. Vždyť osobní úspěch je vždycky o to hezčí, když se podaří vyhrát i celému mužstvu.

U tohoto byl i váš dlouholetý spoluhráč a kamarád Jan Hlaváč, který si ve své sparťanské premiéře v této sezóně hned připsal gól. Co na jeho výkon říkáte?

Je to super, jsem moc rád, že je zase ve Spartě. Když jsem ho viděl dneska hrát, tak si myslím, že nám hodně pomůže. I když měl nějakou pauzu, tak u něj je vidět, že hokej prostě nezapomněl. Ukázal, že ho pořád umí.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice