Hlavní obsah

Bartošák: Hrajeme skvělý hokej a nemá smysl se Liberce bát

Ostrava

Ani v osmém odchytaném extraligovém utkání se brankář Vítkovic Patrik Bartošák nedočkal vychytaného čistého konta. V neděli proti Olomouci k němu měl ale zatím nejblíže. Gól dostal v oslabení necelé čtyři minuty před třetí sirénou z hole Radima Kucharzcyka. Smutný z inkasovaného gólu ale kopřivnický rodák nebyl. Vítkovice zvítězily 4:1 a stále jsou ve hře o postup do předkola play off hokejové extraligy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák

Článek

„Před zápasem jsme si dali jasný cíl a tím byly tři body. To jsme splnili, a jestli je to s nulou, nebo bez nuly, na tom vůbec nezáleží. My v téhle části sezóny potřebujeme hlavně body," svěřoval se 22letý brankář, který po návratu ze zámoří pomohl týmu k šesti vítězstvím z osmi zápasů. Dvě kola před koncem základní části teď Vítkovice ztrácejí na desátou Kometu a jedenáctý Třinec dva body.

„Hrajeme dost dobrý hokej a je skvělé, že se nám podařilo tu desetibodovou ztráta umazat. Snad se nám podaří týmy nad námi i předehnat. Máme před sebou ještě dvě těžká utkání, především pak hned to úterní doma s Libercem (17 hodin) a končíme v Litvínově. Oba budeme chtít vyhrát za tři body a uvidíme, co se stane," řekl Bartošák.

Bílým Tygrům dali v sezóně jen dva góly

Aktuální liberecká forma ovšem vítkovickým fanouškům nahání obavy. Bílí Tygři v neděli překonali pardubický rekord ze sezóny 2002/2003 v počtu získaných bodů a zároveň si zajistili Prezidentský pohár za vítězství v základní části. Od Vítkovic dostal Liberec v této sezóně jen dva góly a porazil je ve všech třech předchozích duelech.

„Nebojíme se. Máme tým, který nyní dokáže porazit kohokoliv, a musíme věřit, že v úterý porazíme i Liberec. Nemá smysl se bát. Hrajeme dost dobrý hokej, abychom vyhráli i zápas, ve kterém dostaneme třeba čtyři góly. Když je potřeba zavřít dveře, tak je zavřeme. Když dostaneme nějaké góly, tak prostě musíme těch gólů nastřílet víc. Už se nám to i podařilo proti Pardubicím (6:4) nebo v Mladé Boleslavi (5:3) a může se to povést znovu," řekl brankář, jenž do Vítkovic přišel na začátku února poté, co mu Los Angeles Kings kvůli obvinění z údajného napadení přítelkyně a policejnímu vyšetřování v listopadu loňského roku suspendovalo smlouvu.

Nedočkal se tak vysněného prvního startu v NHL, chytat ale nesměl ani v nižší AHL. „Užívám si každý zápas, do kterého mě trenéři pošlou. Nechytal jsem dlouhou dobu a mám do hokeje velkou chuť," vykládal odchovanec Vítkovic.

Na spoluhráče i velké kluziště si po příchodu ze zámoří chvíli zvykal. „Chvilku mi trvalo si přivyknout, jak kluci hrají za bránou. Ale myslím, že jsme to dali dohromady docela rychle. V Americe jsem chodil pro puky za bránu docela často, tady jsem opatrnější. Když si na tom velkém hřišti nejsem jistý, raději zůstanu v brance," popisoval vítkovický brankář.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice