Hlavní obsah

Nečekaný tah Komety! V mužstvu předčasně končí zkušený útočník Ton

Praha

Nečekanou novinku dnes ohlásilo vedení hokejistů Komety Brno. Kolo před koncem základní části extraligy v mužstvu končí zkušený dvaačtyřicetiletý útočník Petr Ton, s jehož výkony nepanovala v klubu spokojenost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Petr Ton v Brně končí.

Článek

Poslední utkání, v němž Ton oblékl dres Komety, tak bylo to úterní v Pardubicích. Nedohrál jej ale celé, před třetí třetinou jej trenéři posadili na střídačku a Moravané už bez Tona otočili z 0:3 na 4:3 po prodloužení a zajistili si postup do předkola play off.

„S Petrem jsem ve středu dlouho mluvil, a to nejen o utkání v Pardubicích, ale i o mých dalších představách o budoucnosti Komety. Nakonec jsme se dohodli na ukončení spolupráce. Nejen za odvedenou práci pro klub, ale i za Petrův přístup, mu děkujeme a přejeme mu, aby se mu v budoucnosti dařilo nejen ve sportovní kariéře, ale i v osobním životě," uvedl pro oficiální stránky Komety její majitel a v současnosti i trenér Libor Zábranský.

Ton: Na Kometu budu vzpomínat v dorbém

Ton do Brna přišel před minulou sezónou ze Sparty, s níž vyhrál v letech 2006 a 2007 mistrovský titul a byl jejím nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem v historii. V uplynulém ročníku se stal nejproduktivnějším hráčem Komety v základní části, před probíhající sezónou si ale poranil ruku a čekala ho operace. V říjnu si navíc zranění obnovil a musel na sál znovu.

I proto ve své druhé sezóně za Brno odehrál jen 19 zápasů, v nichž zaznamenal šest gólů a pět asistencí. „Liborovy názory respektuji a samozřejmě přeji Kometě, ať se jí daří. Bohužel se tato sezóna vlivem zranění hned zpočátku soutěžního ročníku nevyvíjela dle představ. Na Brno i na Kometu budu vzpomínat jen dobrém," prohlásil útočník, jenž kromě Komety a Sparty nastupoval v české nejvyšší soutěži i za mateřské Kladno.

Nyní je otázka, jestli ve 42 letech bude ve své kariéře pokračovat, nebo ji ukončí.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice