Hlavní obsah

Vše podstatné začne až v pondělí, shodli se po utkání Komety se Zlínem trenéři

Brno

Rozdílně přistoupili hokejisté Komety a Zlína k poslednímu zápasu základní části extraligy, který už o ničem podstatném nerozhodoval. Zatímco Zlíňané dorazili do Brna takřka v nejsilnější možné sestavě, domácí nechali odpočívat zkušené borce Čiliaka, Kaberleho, Hanzlíka, Čermáka či doléčujícího se Koreise. Do sestavy naopak zařadili starší dorostence Mikysku s Havránkem, kteří si odbyli premiéru v nejvyšší soutěži mezi dospělými.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnský Martin Dočekal se snaží vyzrát na zlínského brankáře Petra Zavadila.

Článek

„Těší nás, že i tak jsme byli Zlínu vyrovnaným soupeřem. Oba mladíci podali dobrý výkon. Nechtěli jsme závěrečný duel základní části nijak zlehčovat, ale vše důležité začne až v pondělí. Jsme hrozně rádi, že jsme mohli poslední utkání před předkolem play off odehrát v klidu," říkal po porážce 2:4 brněnský asistent Martin Pešout.

Jeho protějšek, asistent trenéra Zlína Juraj Jurík souhlasil, že obě mužstva už myslela spíš na pondělní začátek extraligového předkola. „I tak mělo ale utkání solidní tempo a snad se divákům líbilo. My jsme byli v koncovce efektivnější. Nejdůležitější pro nás ovšem je, že se nikdo před vyvrcholením sezóny nezranil," říkal Jurík.

Reálná možnost, že na sebe oba týmy narazí příští týden znovu v předkole, se nakonec nenaplnila. Brňany čeká v boji o čtvrtfinále Chomutov a Zlíňané narazí na Třinec. „Já jsem před lety stál ještě v prvoligovém play off na chomutovské střídačce proti Kometě. O to teď budu mít větší motivaci," připustil Pešout.

Hlavně uhlídat Červenku

„O tom, zda přes Chomutov přejdeme, rozhodne hlavně to, zda dokážeme eliminovat jeho nejproduktivnějšího hráče Červenku. A také musíme vylepšit naše výkony na chomutovském ledě," připomněl, že v základní části extraligy uspěl ve vzájemných zápasech pokaždé domácí celek.

Zlíňané se v posledních sezónách střetávají s Třincem v play off často a proti slezskému mužstvu se jim mimořádně daří. „Tentokrát s ním máme ale v základní části horší bilanci," upozornil Jurík.

Útočník Zlína Petr Holík tvrdil, že žádného z možných protivníků pro předkolo jeho tým nepreferoval. „Bylo nám jedno, zda na nás vyjde Třinec nebo Brno. Každopádně nás čeká silný soupeř, v sérii s Třincem vidím šance padesát na padesát. Naší malou výhodou může být, že začínáme doma. Už se těším, až to v pondělí vypukne," svěřil se Holík.

Útočníkovi Komety Janu Hruškovi trochu vadí, že do Chomutova je z Brna dlouhá cesta. „Navíc jsme tam v sezóně už dvakrát padli, což se snad v pondělí nebude do třetice opakovat. Pokud ale budeme chtít v Chomutově uspět, musíme podat lepší výkon než proti Zlínu. Potřebujeme se především vyvarovat chyb před naším brankářem," měl jasno Hruška.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice