Hlavní obsah

Voženílek dostal za faul v derby na Pláňka trest na dva zápasy

Pardubice

Pardubický hokejový útočník Daniel Voženílek dostal dvouzápasový trest za faul kolenem na domácího obránce Martina Pláňka v pátečním utkání 52. kola extraligy v Hradci Králové. Trenérům Dynama tak bude dvacetiletý forvard scházet v úvodu bojů ve skupině o udržení, které začnou v úterý.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Dynama Petr Sýkora a Rastislav Dej (vlevo) z Hradce.

Článek

Voženílek se provinil už na konci sedmé minuty posledního zápasu základní části, který nakonec domácí Mountfield vyhrál 4:1 a zajistil si konečnou třetí příčku. Sudí mu za nešetrný a zbytečný zákrok kolenem v rohu kluziště za domácí brankou udělili trest na pět minut a do konce utkání. Pláněk východočeské derby dohrál.

Předseda disciplinární komise extraligy Karel Holý k tomu přihlédl při určení výše trestu a zároveň zohlednil, že Voženílek nebyl za poslední dva roky disciplinárně trestán. Přesto mu zastavil nepodmíněně činnost na dva zápasy.

Podle Holého byl zákrok veden na protihráče, jenž byl v držení kotouče. Ten se pokusil vyhnout střetu změnou pohybu, Voženílek na ni ale zareagoval tak, že se ve snaze jakýmkoli způsobem zastavit jeho postup dopustil aktivního pohybu kolenem, při němž zasáhl Pláňka do levého kolena. "Musel si být vědom, že s největším pravděpodobností k zásahu dojde a že důsledkem může být zranění protihráče," uvedl k vynesení trestu Holý.

Voženílek přijde o zápasy Pardubic s Litvínovem a v Karlových Varech.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice