Hlavní obsah

Vítkovice našláply k záchraně. Bylo to náročné především psychicky, přiznal Hovorka

Ostrava

Obrovský krok k definitivní záchraně udělali výhrou 3:0 nad Karlovými Vary hokejisté Vítkovic. Dvěma góly se na důležitých třech bodech do skupiny o 11. až 14. místo podílel útočník Marek Hovorka, první nulu v extralize vychytal gólman Patrik Bartošák.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Roman Szturc z Vítkovic se raduje z branky - ilustrační foto.

Článek

Příliš složitý úkol to ale nebyl. Karlovarští hokejisté na něj za šedesát minut vyslali pouhých devět střel. „Myslel jsem, že jich bylo jedenáct. Hráli jsme výborně do obrany a musím klukům složit poklonu. Ta nula není jenom moje. Patří i spoluhráčům, protože dostat extraligový mančaft pod deset střel je skvělý výkon. To mívám většinou více střel za jednu třetinu," komentoval Bartošák.

Po šesti inkasovaných brankách od Liberce je premiérové čisté konto pro vítkovickou gólmanskou jedničku velkou vzpruhou. „A nejen pro mě. Je to povzbuzení pro celý tým. Myslím, že se od tohoto výkonu můžeme odrazit do dalších zápasů," dodal vítkovický brankář, který bude muset za čisté konto přispět do klubové pokladnice. „Ještě nevím, kolik mě to bude stát, ale rád to zaplatím. Určitě to bude příjemnější, než být finančně trestán ligou," připomněl příhodu z druhého utkání v extralize proti Třinci, po němž dostal za shození masky pokutu 10 tisíc korun.

Vítkovice naopak hostujícího Habala zasypali třiatřiceti střelami. Tři z nich 24letý gólman pustil. „Byl to pro nás velmi důležitý zápas a celou první třetinu jsme nám nešly nám ruky ani nohy," popisoval autor dvou gólů Marek Hovorka. „Od druhé třetiny přišly konečně šance a je moc dobře, že jsme tři využili. Byl to pro nás náročné více psychicky než fyzicky. Ale zvládli jsme to a jsme záchraně už hodně blízko," říkal slovenský útočník.

K definitivní jistotě záchrany stačí Vítkovicím získat ve zbývajících pěti utkání tři body. „Je trošku složitější se na zápasy o udržení motivovat, ale musíme to zvládnout, tak jako jsme zvládli to to první utkání," upozornil Hovorka.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice