Hlavní obsah

Kometa odvrátila konec sezóny! Holík hattrickem v Třinci vybojoval Zlínu mečbol

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Chomutova nevyužili v předkole play off první postupový mečbol. Kometa totiž na svém ledě Piráty porazila 3:2 a snížila stav série na 1:2. Ve druhé sérii se ujal vedení 2:1 na zápasy Zlín, který díky hattricku Petra Holíka vyhrál v Třinci 3:2 v prodloužení.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zlínští hokejisté se radují z vítězství v prodloužení na ledě Třince ve třetím utkání předkola play off.

Článek
Fotogalerie

Zlín se ujal vedení v sérii především díky Petru Holíkovi. Jediný střelec hostů v tomto zápase poslal Berany do vedení v přesilové hře. Oceláři ale ve druhé části průběh otočili. Nejprve srovnal Radoslav Tybor a v závěru druhého dějství se znovu v této sérii prosadila posila z Havířova Antonín Pechanec.

Zlín se však vrátil do hry v trochu nečekaný moment. Krátce poté, co ve třetí třetině dostal brankář Libor Kašík za sekání trest pět plus do konce utkání, totiž přišel Třinec v útočném pásmu o puk a Holík po samostatném úniku nezaváhal. Prodloužení netrvalo ani tři minuty, když Holík zkompletoval hattrick přesnou střelou z úhlu. Zlín tak dělí jediná výhra od čtvrtfinále.

Piráti prokletí brněnského ledu nezlomili

Chomutov nezlomil špatnou bilanci z brněnského ledu, kde zatím prohrál všechna extraligová utkání. Začal však dobře a znovu v tom měl prsty Roman Červenka, jenž na začátku druhé třetiny asistoval u gólu Marka Račuka.

Kometa ve snaze odvrátit konec sezóny stupňovala tempo a do zápasu ji vrátilo proměněné trestné střílení kapitána Leoše Čermáka. Zlom v utkání přišel v úvodu třetí třetiny, kdy při dvou přesilovkách pěti proti třem skórovali Hynek Zohorna a Rastislav Špirko.

Utkání ale nabídlo ještě jednu zápletku. Po hrubém faulu na chomutovského Tjenora dostal pětiminutový trest domácí Malec a přesilovku využil v kontaktní gól David Kaše. Piráti i přes závěrečný tlak ale na vyrovnávací gól nedosáhli.

Předkolo play off hokejové extraligy, 3. zápasy:
Třinec - Zlín 2:3 v prodloužení
Branky: 33. Tybor, 39. Pechanec - 9. Holík, 53. Holík, 63. Holík. Stav série: 1:2.
Brno - Chomutov 3:2
Branky: 28. Čermák (tr. střílení), 44. Zohorna, 45. Špirko - 21. Račuk, 51. Kaše. Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice