Hlavní obsah

Vítkovice byly přes porážku spokojenější. Jsou zachráněné

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Spokojenost na obou stranách zavládla po utkání hokejistů Vítkovic s Pardubicemi ve skupině o umístění na 11. - 14- místě. Přes porážku 1:2 v samostatných nájezdech se nakonec více radovaly domácí Vítkovice. Jeden bod za remízu po šedesáti minutách jim stačil k definitivní záchraně v extralize. „Nechtěli jsme hrát na krásu, naším úkolem bylo se co nejrychleji zachránit. Proto jsme upustili od aktivní hry a vsadili, stejně jako v Litvínově, na defenzívu,“ vysvětloval neatraktivní projev týmu trenér Vítkovic Jakub Petr.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovičtí hokejisté (zleva) Štencel, Marek Hovorka a Petr Kolouch se radují z gólu.

Článek

Vítězným Pardubicím se naopak přitížilo. Jediný konkurent v boji o vyhnutí se baráži, Litvínov, vyhrál v Karlových Varech 3:2 a přiblížil se na rozdíl tří bodů. „Za stavu 1:1 mě přišlo, že domácí chtějí bod ubránit za každou cenu. Nám ale chyběla šťáva k tomu, abychom přidali gól a připsali si všechny tři body. Extra bod má pro nás větší cenu, nicméně čeká nás ještě složitá cesta," hodnotil kouč Pardubic Peter Draisaitl.

Gól, který znamenal pro Vítkovice záchranu, vstřelil už v úvodní třetině útočník Lukáš Kucsera. Využil vyhraného buly parťákem Petrem Kolouchem a bez přípravy poslal puk pod horní tyčku Kopřivovy branky. „Hlavně jsem nechtěl trefit prvního hráče. Pak už jsem vůbec neviděl, jak to prošlo," popisoval možná nejdůležitější gól v kariéře Kucsera, který se stal s patnácti vstřelenými brankami druhým nejlepším střelcem týmu.

„Dostal jsem konečně trochu více prostoru na ledě, a i když ze začátku to moc nešlo, v závěru sezóny jsem nasbíral i nějaké body. S přibývajícími body přicházelo i sebevědomí a osobně můžu být s touto sezonou spokojený. Škoda, že se k tomu nepřidal týmový úspěch," svěřoval se 24letý Kucsera.

A zatímco Pardubické čeká v posledních třech zápasech sezóny těžký boj, Vítkovice si mohou závěr podle Kucsery užít. „Snad z nás teď všechno spadne a budeme hrát uvolněněji. Hrát o udržení je velký stres a můžeme být moc rádi, že jsme měli docela slušný náskok," hodnotil Kucsera.

Reklama