Hlavní obsah

Otevřela se přede mnou prázdná brána. Musel jsem to trefit, jásal Veselý po postupu Zlína

Zlín

Zlínští hokejisté i posedmé v řadě vyřadili v play off Třinec. V rozhodujícím pátém utkání extraligového předkola zdolali Oceláře 3:2 v prodloužení, vítězný gól vstřelil už po padesáti vteřinách nastaveného času kapitán Ondřej Veselý. Ve čtvrtfinále narazí jeho tým na Spartu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Martin Matějíček (vlevo) ze Zlína bojuje o puk s Martinem Adamským z Třince.

Článek

„Je to paráda. Jirka Ondráček mě krásně našel. Bylo to nějaké přečíslení a najednou se přede mnou otevřela prázdná brána. Musel jsem ji prostě trefit. Jsem šťastný, byl to jeden z mých nejdůležitějších gólů," říkal Veselý, jenž připustil, že si Zlíňané na Oceláře věří. „Asi je to skutečně náš oblíbený soupeř. Série byla ovšem strašně těžká a nás se v klíčových momentech drželo i štěstíčko. Teď postup zapijeme dvěma pivky a dobře se připravíme na Spartu, budeme ji chtít pořádně potrápit," plánoval okamžitě.

Zlínský útočník Petr Holík si cenil, že jeho celek na začátku druhé třetiny za stavu 0:2 nezpanikařil. „Věděli jsme, že nesmíme začít bláznit, vždyť do konce zbývalo ještě dost času. Rychlé snížení nás postavilo na nohy. Je skvělé, že po totálně nepovedeném vstupu do sezóny jsme teď ve čtvrtfinále. Kdyby nám to někdo řekl v listopadu, asi bychom mu nevěřili," usmíval se Holík, který pátou brankou v play off srovnal na 2:2. „Rozhodující akci pak kluci sehráli fantasticky," pochválil spoluhráče.

Třinecký brankář Peter Hamerlík neměl proti Veselého zakončení šanci. „Musel jsem být připravený už na Ondráčkovu střelu, ale on puk ještě skvěle přihrál Veselému. Sehráli to pěkně," říkal uznale. Konstatoval, že poslední utkání přesně kopírovalo obraz celé sezóny. „Zase nám chyběl jeden gól či jeden úspěšný zákrok. A neměli jsme samozřejmě pustit dvougólové vedení. Rychlá první branka Zlína byla naprosto zbytečná. Kdybychom udrželi náskok do poslední třetiny, dopadlo by to asi jinak. Ale na kdyby se bohužel nehraje," smutnil zklamaný Hamerlík.

Trenér Ocelářů René Mucha si posteskl, že se jeho mužstvo přesvědčilo, jak sport může být někdy strašně krutý. „Zlíňané nebyli v sérii lepším, ale šťastnějším týmem," tvrdil. „Velkou chybou bylo, že jsme promarnili dvoubrankový náskok," souhlasil.

Reklama

Související témata: