Hlavní obsah

Urban, Hyka a Voráček pokračují v hokejové Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav

Hokejový obránce Tomáš Voráček i útočníci Tomáš Urban s Tomášem Hykou budou i nadále oblékat dres extraligové Mladé Boleslavi. Urban s Hykou podepsali s Bruslařským klubem nové roční smlouvy, Voráček se dohodl na podmínkách dvouletého kontraktu. Středočeši o tom informovali na svém oficiálním webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Tomáš Voráček prodloužil smlouvu s Mladou Boleslaví.

Článek

Všichni tři hráči patří v této sezóně mezi klíčové postavy čtvrtfinalisty play off. Voráček s Urbanem se prosadili i do reprezentace.

"Přiznávám, že jsem měl víc nabídek, ale Boleslav byla prioritou. Proto jsem rád, že jsme se dohodli," uvedl Voráček, který přišel do města automobilů před sezónou z Liberce. V základní části odehrál všech 52 zápasů s bilancí tří branek a deseti asistencí.

"Pevně věřím, že to bude ještě lepší, že na sobě budu dál makat a že budu pevnou součástí jak boleslavského A týmu, tak třeba i toho nároďáku," dodal šestadvacetiletý bek, který má na kontě deset startů v národním týmu.

Urban letos nakoukl do reprezentace

Zatímco Voráček reprezentoval již před příchodem do Mladé Boleslavi, Urban se premiérové pozvánky dočkal až v této sezóně. I on do středočeského klubu přišel loni z Liberce.

"V Boleslavi si vážím hlavně důvěry trenérů. Letošní sezonu považuji za jednu ze svých nejlepších a moc rád zůstávám," řekl Urban 202 cm vysoký útočník, který v základní části nasbíral 33 bodů za 17 branek a 16 asistencí. Byl nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem Středočechů.

Dvaadvacetiletý Hyka je odchovancem Mladé Boleslavi, do které se vrátil v roce 2014 po angažmá v zámoří a ve Švédsku. V aktuální sezoně nasbíral 30 bodů za 12 branek a 18 asistencí. "Boleslav je mým domovem a vždycky bude. Na tomhle zimáku jsem vyrostl. Proto jsem rád, že zůstávám. Kvůli sobě, trenérům, fanouškům i rodině. Věřím, že to bude lepší a lepší a že dojdeme daleko," řekl Hyka.

Reklama