Hlavní obsah

Nejlepší práce na světě? Liberecký gólman Lašák má jasno

Liberec

Jak tenký rozdíl může být mezi rolí hrdiny a packala si potvrdil ve druhém čtvrtfinále s Chomutovem liberecký gólman Ján Lašák. Nepovedenou rozehrávku, která mohla rezultovat ve dvougólové vedení Pirátů, zachránil tygřím skokem proti střele Vondrky do odkryté branky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Před brankářem Liberce Jánem Lašákem cloní obránce Jan Výtisk.

Článek

„To jsou detaily, které rozhodují. Udělal jsem hrubku a kdyby z toho byl gól na 0:2, měl jsem teď svěšenou hlavu. Ale dostal jsem druhou šanci tu chybu napravit,“ oddechl si slovenský brankář.

Nadchla ho atmosféra

A tak si mohl vychutnávat radost fanoušků z tažení za druhou čtvrtfinálovou výhrou. „Viděl jsem za brankou pána v bílém tričku, jak tam po našem gólu na 3:1 křičel, měl ruce nahoře, byly to neskutečné emoce, něco nádherného,“ rozplýval se nad bílým peklem, které tradičně zápasy Bílých Tygrů v play off provází.

„Přijde sedm a půl tisíce lidí a odchází domů maximálně spokojeni. To je něco skvělého a není to žádné klišé. Pořád říkám, že tohle je ta nejkrásnější práce na světě,“ pochvaluje si liberecká opora.

„Brankáři můžou dělat v play off velký rozdíl a já jsem rád, že mi to zatím vychází,“ hlásí šestatřicetiletý gólman, jenž už zažil mistrovské tažení před jedenácti lety s Pardubicemi.

Lašák ale neřeší, jestli může být letošní play off jeho poslední šancí na velký klubový úspěch. „Cítím se dobře. A poslední zápas může přijít ve dvaceti nebo ve třiceti. Život umí být krutý, takže člověk musí žít a všechno dělat neustále naplno,“ ví.

Reklama

  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 přestávka Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice