Hlavní obsah

Olomouc se nadechla. Otočit se dá všechno, tvrdí gólman Konrád

Olomouc

V pátek nasázeli hokejisté Plzně zlomenému soupeři osm branek, ale na sobotu si schovali jen jednu a to nestačilo. Olomouc po výhře 2:1 stále žije a čtvrtfinálová série se za stavu 1:3 v neprospěch Kohoutů přesouvá na západ Čech, kde se hraje zase v úterý.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Olomouce Branislav Konrád, David Sklenička z Plzně a Jiří Ondrušek z Olomouce.

Článek

Jen 49 vteřin vydrželo Plzni nadšení z vyrovnávacího gólu Jakuba Lva.  „Tak nějak jsem si ten průběh představoval, že by to mohlo být 0:0, nebo 0:1 a že třeba dáme gól v posledních minutách. To se taky stalo, ale pak jsme tam bohužel chybovali," litoval plzeňský bek Petr Kadlec. „Je to škoda, kdybychom to vydrželi ubránit do konce třetiny, tak jsme asi vyhráli."

Hosté svorně tvrdili, že kdyby jim někdo před začátkem čtvrtfinále řekl, že v sérii povedou 3:1, brali by to. Ale takhle... „Play off je o chybách a my tam udělali o jednu víc," mrzelo Kadlece.

„Dvě třetiny jsme se tlačili do zakončení, a když už jsme v přesilovce srovnali, tak za chvíli hned dostaneme gól," štvalo kouče Plzně Michala Straku.

O vítěznou trefu zápasu se postaral Matěj Pekr. „Je to můj letošní nejdůležitější gól a doufám, že nebude poslední. Byla tam střela od obránce, dvakrát, nebo třikrát to někdo tečoval a já už jsem zpoza brány viděl, že se to odrazí tam, kam jsem potřeboval a jenom jsem to zametl," líčil Pekr.

V pátek se sice Plzeň střelecky vyřádila, ale o den později byl slovenský brankář Branislav Konrád už zase olomouckou oporou. „Trenér věděl, proč mě dal dolů. Nechtěl asi, aby mě to psychicky moc poznamenalo a zároveň mě nechal i trochu odpočinout. Určitě to byl dobrý tah," tvrdil Konrád. „Bylo ale strašně těžké se dát rychle do kupy. Naštěstí jsme neměli moc času přemýšlet."

Jeřábek: Když jsem shodil rukavice, tak už bylo pozdě

Na konci bylo na hostech znát rozčarování. Jakub Jeřábek se pustil do Skladaného a pak absolvoval potyčku s Mikúšem.

„Jejich hráč najel do našeho brankáře, když už byla posunutá branka. Sice tam ležel puk, ale bylo to zbytečné. Jako mají za úkol oni bránit gólmana, tak my taky," tvrdil Jeřábek, který z následné bitky nevyšel jako vítěz. „Já celou dobu nechtěl shazovat rukavice, ale když jsem si to na konci rozmyslel, tak už bylo pozdě..."

Olomouc se nadechla a v resuscitaci hodlá pokračovat i v úterý v Plzni. „Můžeme klidně dovézt výhru a sérii natáhnout. Moc bych si to přál, už kvůli divákům. Další ostudu už jsme nechtěli připustit," hlásil Pekr.

„Když jsem chytal za Slovan, tak jsme vedli 3:0 na zápasy s Trenčínem a nakonec stejně 3:4 prohráli. Takže vím, že všechno se dá. Kdybychom v Plzni snížili, doma by spadl stadión a případný sedmý zápas venku je výhoda pro hostující tým," věštil olomoucký gólman Konrád.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články