Hlavní obsah

Ambice byly vyšší, než páté místo, říká hradecký trenér Kýhos po sezóně

Litvínov

Mezi diváky nedělního barážového duelu mezi hokejisty Litvínova a Karlových Varů byl i kouč Mountfieldu Hradec Králové Vladimír Kýhos. Nejenže v Litvínově stále bydlí, ale dříve trénoval i oba extraligové účastníky baráže, takže jejich počínání sleduje i nyní v závěru sezóny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Hradce Vladimír Kýhos.

Článek

Co říkáte na dosavadní průběh baráže?

Neřeknu nic nového, jen to, že každá baráž je těžká a zápasy jsou vyrovnané. Důležité je a bude vyhrávat doma. Soutěž je i po třech kolech pořád na začátku. Všechny celky mají dostatek sil. Litvínov i Vary hájí extraligovou příslušnost, ale Slavia ukázala možnosti výhrou nad Vary a taky Dukla Jihlava prokazuje, že zápasy s ní nebudou pro její soupeře snadným oříškem. Hlavně na domácím ledě je Jihlava nepříjemná.

Pojďme k hradeckému hokeji. Jak se ohlížíte za sezónou?

Samozřejmě ambice byly vyšší, než konečné páté místo, které na nás vyjde. Myslím, že základní část se nám docela povedla. Občas se sice vyskytly výkyvy, ale skončili jsme třetí po dlouhodobé části za suverény Libercem a Spartou. Chtěli jsme však projít do semifinále. Přitom čtvrtfinále s Mladou Boleslaví jsme neodehráli špatně mimo posledního zápasu. Dvakrát jsme prohráli na nájezdy, což rozhodlo. Bylo to i o štěstí.

V Hradci Králové skončil útočník Jaroslav Kudrna. Jaká byla jeho pozice v týmu?

Je škoda, že takhle kvalitní hokejista uzavřel kariéru. V play off ukázal, že je platným hráčem. Ale i v základní části udělal dost kanadských bodů. Ale i v hokeji platí, že věk se nedá zastavit.

Zůstanete dál na hradecké trenérské lavičce?

Uvidíme. Těžko říci, sám o tom nerozhoduji. Smlouva mi končí 30. dubna.

Jakou máte představu o svojí budoucnosti?

Byl jsem v Hradci Králové čtyři měsíce a samozřejmě bych měl zájem pokračovat v extralize. To je jasné.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice