Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 0:3Stav série 0:3Liberecká jízda pokračuje! Tygři uspěli i v Boleslavi a své první finále mají na dosah

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Řepík 0 : 1
9. Vampola 0 : 2
31. Mojžíš 0 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Suverénní tažení Bílých Tygrů extraligovým play off pokračuje! Hokejisté Liberce uspěli i ve třetím semifinále v Mladé Boleslavi, kde po výborném výkonu zvítězili 3:0 a stejným poměrem vedou i v celé sérii. Severočechy tak dělí jediný bod od postupu do finále, kam se ve své historii dosud nepodívali. I v součtu se základní částí triumfovala Pešánova družina už potřinácté v řadě, čímž vyrovnala extraligový rekord. Otevřou Tygři finálovou bránu už v úterý, kdy série pokračuje opět na ledě Bruslařského klubu?

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Ján Lašák zasahuje před útočníkem Boleslavi Richardem Jarůškem (vlevo). Vpravo útočník Branko Radivojevič.

Článek
Fotogalerie

Liberečtí si dobře uvědomovali, že ve vyprodané mladoboleslavské aréně na ně domácí od začátku vlétnou, a tak si hlavně přáli první desetiminutovku přečkat bez inkasovaného gólu. Nejenže se jim to podařilo, navíc to byli právě Bílí Tygři, kteří bleskově udeřili. Neuběhla ještě ani minuta ze hry, když Bulíř v útočném pásmu poslal puk do tandemu Řepíkovi, který zamířil mezi Rittichovy betony.

Bruslařský klub si první vážnější příležitost vypracoval v 8. minutě při oslabení a po Hykově střele se strhla před Lašákem mela. Sudí po ní udělili domácím o jeden menší trest více, a tak měl Liberec minutu a dvanáct vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Tu sice nevyužil, jenže pár sekund po návratu Klepiše na led vypálil v již klasické početní výhodě do horního růžku Vampola a Severočeši vedli o dva góly.

Stejně jako v předchozích dvou duelech na severu Čech se na ledě znovu jiskřilo. Když Lašák přikryl kotouč lapačkou, rozdali si to Mojžíš s Klepišem v pěstní potyčce, kterou by na body vyhrál forvard Středočechů. I ti dostali výhodu dvojnásobné přesilovky, a když už se zdálo, že ji Trončinský zužitkuje, skočil do jeho střely do odkryté branky na poslední chvíli obětavý Ševc.

Liberec domácí do šancí moc nepouštěl

Liberec, který se musel obejít bez obránce Výtiska a od konce první třetiny i útočníka Birnera, hrál s dvoubrankovým náskokem velice účelně, a Boleslav i přes její optickou převahu do moc šancí nepouštěl. A když už se zdálo, že tlak domácích sílí, zbrzdil je zbytečným faulem do oblasti hlavy a krku Urban. Boleslavský dlouhán navíc obdržel desetiminutový trest a v následné přesilovce zvýšil na 3:0 Mojžíš, jehož nahození od modré nešťastně tečoval mimo Rittichův dosah obránce Rýgl.

Ve 33. minutě byla Boleslav blízko svému prvnímu gólu. Lašákovi vypadl puk z výstroje, jenže Jarůšek ho z pár centimetrů nedokázal dostat do branky. Pak ale převzal iniciativu Liberec. Samostatné úniky Bulíře a Valského zlikvidoval Riitich, v dalším nájezdu ho pak sice Jelínek překonal, sudí ale jeho zásah kvůli postavení v brankovišti neuznali.

I tak si ale Bílí Tygři luxusní náskok s přehledem hlídali a nemusela je tak ani moc mrzet nevyužitá další dvojnásobná přesilovka. Boleslav s blížícím se závěrem vycítila, že na obrat už nemá dostatek sil, naopak mohla ještě inkasovat počtvrté, Valský ovšem při úniku v oslabení trefil Ritticha. Liberecký gólman Ján Lašák udržel v letošním play off první čisté konto a už v úterý může se svými spoluhráči slavit postup do finále.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Řepík (Bulíř, Birner), 9. Vampola (Řepík), 31. Mojžíš (Radivojevič, Řepík). Rozhodčí: Hribik, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 13:12, navíc Urban, Lenc (oba M. Boleslav) oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 0:3.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Rýgl, Trončinský, Robar, Kučný, Ovčačík - Klimenta, Klepiš, Lenc - Jarůšek, Urban, Pacovský - Hyka, Bárta, L. Pabiška - M. Látal, R. Hruška, Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Plutnar, Kajínek - Bakoš, Vampola, Radivojevič - Řepík, Bulíř, Birner - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, D. Špaček - Ordoš. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Kanadské bodování play off extraligy:
1. Radivojevič (Liberec) 7 zápasů/12 bodů (3 branky + 9 asistencí)
2. Přibyl (Sparta) 9/11 (5+6)
3. Kratěna (Plzeň) 9/11 (4+7)
4. P. Holík (Zlín) 10/10 (7+3)
5. J. Hlinka (Sparta) 9/9 (6+3)
6. Červenka (Chomutov) 8/9 (3+6)
7. Indrák 9/8 (5+3)
8. Lev (oba Plzeň) 9/8 (4+4)
9. Vampola (Liberec) 7/8 (3+5)
10. Pech (Sparta) 9/8 (3+5)
Zvítězí liberečtí hokejisté i v úterním čtvrtém utkání semifinále play off a postoupí tak do finále?
Ano
83 %
Ne
17 %
Celkem hlasovalo 4201 čtenářů.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice