Hlavní obsah

Kučného faul na Řepíka má dohru. Jaký trest obránce Boleslavi obdržel?

Praha
Aktualizováno

Hokejový obránce Mladé Boleslavi Jiří Kučný obdržel od disciplinární komise extraligy stopku na tři zápasy za faul na libereckého útočníka Michala Řepíka v úterním čtvrtém zápase semifinále play off. Jelikož Středočeši už z bojů o titul vypadli, trest si Kučný přenáší do příští sezóny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tvrdý souboj libereckého útočníka Michala Řepíka s boleslavskými hráči Jiřím Kučným a Tomášem Urbanem.

Článek

Dvaatřicetiletý obránce zasáhl Řepíka za libereckou brankou do hlavy a krku a hlavní rozhodčí Fraňo s Hradilem mu uložili trest na pět minut a do konce utkání. Zákrokem se dodatečně zabýval i předseda disciplinárky Karel Holý, který rozhodl o zastavení činnosti na tři utkání.

„Zákrok byl veden na protihráče v držení kotouče, který byl krátce předtím vázán na souboj s dalším soupeřem, a přestože pohyb hráče na poslední chvíli zaregistroval, neměl možnost se na střet odpovídajícím způsobem připravit," uvedl Holý v tiskové zprávě s tím, že za zvlášť významnou považuje skutečnost, že zákrok byl veden loktem od těla a hlavní síla střetu směřovala na oblast hlavy a krku protihráče.

„Z dostupných záběrů je také zřejmé, že při něm primárně došlo k zásahu hlavy, přičemž hráč si při podobném způsobu vedení zákroku musel být vědom možných následků," doplnil Holý, jenž při vynesení trestu zohlednil i fakt, že Kučný nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Jihlavského Kohouta disciplinárka netrestá

Dodatečnému potrestání naopak unikl jihlavský Martin Kohout, jenž v úterním barážovém utkání se Slavií dostal za zásah do oblasti hlavy a krku Antonína Růžičky trest ve hře.

„Vysokou nájezdovou rychlost lze v tomto případě odůvodnit snahou hráče dojet volný kotouč nebo alespoň ztížit protihráči jeho rozehrávku. Z dostupného záběru je také patrné, že protihráč, který pohyb soupeře zaregistroval, těsně před hrazením ve snaze odehrát kotouč oběma rukama přibrzdil a snížením těžiště výrazně minimalizoval možnost se zákroku bránit," vysvětlil Holý, jenž neshledal Kohoutův faul jako úmyslný.

Slávistický útočník Tomáš Andrés pak přijde o deset procent z měsíčního platu, jelikož se ve stejném duelu dopustil filmování.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice