Hlavní obsah

Pácal táhne Třinec mezi elitu

TŘINEC

Platil za svátečního střelce, možná i proto jej Pardubice bez váhání v létě pustily do Třince. Obránce Ocelářů Tomáš Pácal ovšem v této sezóně dal už šest branek, třikrát byl jeho gól rozhodující a výhru týmu zajistil také v posledních dvou důležitých soubojích v Pardubicích a s Plzní. Táhne tak tým do play-off.

Článek

"Jsem z toho sám překvapený. Opravdu se za žádného kanonýra nepovažuji, dával jsem tak v průměru dva tři góly za rok. Teď je to paráda. Hlavní ale je, že jsme se přiblížili k našemu velikému cíli, postup do osmičky teď máme ve svých rukou," vykládal po vydřeném vítězství nad Plzní třiatřicetiletý zadák, který už načal sedmou stovku utkání v nejvyšší soutěži.

Pikantní je, že zatímco loni se s Pardubicemi radoval ze zisku titulu a pak se klub zřekl jeho služeb, Pácalova trefa z pátečního utkání možná pomůže vyřadit obhájce titulu z účasti v play-off. Východočeši podlehli Třinci 2:3 a Oceláři jim na 8. příčce utekli na tříbodový rozdíl. Navíc mají lepší vzájemné zápasy, v případě rovnosti bodů by po konci základní části postoupili do osmičky na úkor šampióna. "Žádné zadostiučinění ale necítím, bral jsem to jako každý jiný zápas. Chtěli jsme ho vyhrát a povedlo se nám to," tvrdil Pácal.

Snaží se jen trefit branku

Vykládá, že v takových situacích nemíří. Prostě se jen snaží trefit branku. V Pardubicích se mu to povedlo dělovkou od modré čáry, téměř přesně o 24 hodin později v televizním duelu překonal vítěznou trefou znovu na 3:2 plzeňského brankáře Jenže z prostoru kolem bodu pro vhazování. "Hráli jsme přesilovku, bylo to hop, nebo trop. Museli jsme potvrdit cennou výhru z pátku a jsem šťastný, že se to povedlo. Jirka Polanský mi skvěle přihrál," děkoval Pácal.

Sám připustil, že na výhru nad Plzní se Oceláři nadřeli víc, než se čekalo. "V Pardubicích jsme hráli výborně, byli uvolnění. Teď jsme museli bodovat naplno, nebyl to snadný zápas. Podstatné je, že jsme ho zvládli," oddechl si nový třinecký hrdina. Tým dostal od nadšených trenérů do čtvrtka volno, pak vyrazí na čtyři dny na Slovensko. "Pojedeme na hory, dáme se zase do pořádku a zkusíme to dotáhnout do konce. Moc chceme do play-off," dodal.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice