Hlavní obsah

Hokejisty Olomouce posílí Falter, Burian a Protasenja

Olomouc

Vedení hokejistů Olomouce netradičně již v polovině dubna zveřejnilo seznam prvních posil. Čtvrtfinalistu play off končící extraligové sezóny posílí brankář Martin Falter, který přichází stejně jako útočník Vilém Burian z Brna. Z Minsku na Hanou míří běloruský útočník s českými kořeny Anatolij Protasenja, novou smlouvu podepsal forvard Adam Zeman. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vilém Burian (vpravo) míří z Brna do Olomouce.

Článek

Dvaatřicetiletý Falter byl poslední dvě sezóny dvojkou Komety za Markem Čiliakem, i v Olomouci by podle všeho měl krýt záda slovenskému brankáři. Oporou Hanáků byl totiž Branislav Konrád. Někdejší mládežnický reprezentant Falter v minulosti působil v mateřských Vítkovicích, Kladně nebo na Spartě. Chytal i na Slovensku nebo v Rusku.

O pět let mladší Burian je odchovancem třebíčského hokeje, extraligu hrál za Kladno a České Budějovice, výrazněji se však prosadil až v Brně. V poslední sezóně odehrál za Kometu včetně předkola play off 54 zápasů s bilancí osmi branek a sedmi asistencí.

Šestadvacetiletý Protasenja se sice narodil v Minsku, jeho mateřským celkem je však Jihlava. Z Dukly se v roce 2011 vrátil do Běloruska, kde se snažil prosadit do kádru místního Dinama, hrajícího KHL. Většinou ale působil v běloruské lize. V Kontinentální lize odehrál jen 16 zápasů, šest z nich v posledním ročníku za Slovan Bratislava. Většinu sezóny odehrál za Junosť Minsk.

Čtyřiadvacetiletý Zeman je stejně jako Protasenja odchovancem Jihlavy, do Olomouce přišel před rokem a v sezoně za Moru odehrál včetně play off 33 zápasů s bilancí dvou branek a čtyř asistencí. Extraligu si krátce vyzkoušel i v dresu Pardubic.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice