Hlavní obsah

Nádhera! Ale vůbec si to ještě neuvědomuju, jásal Bakoš, když vystřelil Liberci titul

Praha

S pukem na holi si nabruslil do útočného pásma a střelou přes obránce zamířil nad lapačku brankáře Sparty Pöpperleho. Slovenský útočník Martin Bakoš právě v čase 85:09 rozhodl o triumfu hokejistů Liberce 2:1 v šestém zápase a tím i o premiérovém mistrovském titulu pro Bílé Tygry.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z extraligového vítězství. Vlevo střelec vítězného gólu Martin Bakoš, vpravo brankář Ján Lašák, uprostřed Petr Vampola.

Článek
Fotogalerie

Dokážete popsat, co se vám bezprostředně po gólu prohánělo hlavou?

Sám nevím, vůbec si to ještě neuvědomuju. Je to nádhera, důležitější gól jsem v kariéře ještě nedal.

Na lepší moment jste si svou první trefu ve finálové sérii schovat nemohl, že?

Je pravda, že jsem čekal docela dlouho, ale přišlo to v pravý čas. Viděl jsem, jak bek přede mnou couvá, tak jsem zkusil zpoza něj vystřelit a vyšlo to. V prodloužení už nám docházely síly, ale bylo potřeba udržet hlavu. Protože ta rozhoduje.

Cítil jste, že Spartě dochází energie rychleji?

V hlavě jsem si to tak vykládal. Říkal jsem si, že já už sice moc sil nemám, oni jich ale musí mít ještě méně. Stále jsme věděli, že zatímco my můžeme, Sparta vyhrát musí.

Jak důležité bylo, že jste od 4. finále dokázali uklidnit emoce?

Úplně nejdůležitější. Titul jsme strašně moc chtěli, ale do té doby jsme štěkali po sobě i rozhodčích. Uvědomili jsme si, že tohle není cesta, uklidnili jsme se a soustředili jen na sebe.

Jak velkou zásluhu má na titulu trenér Filip Pešán?

Obrovskou. Úplně změnil systém trénování i hry, chce hrát totální hokej. Útočit i bránit a člověka to baví. Celou sezónu bylo vidět, že jsme hráli pěkný hokej podpořený výsledky.

Mistrovský titul jste získal i před čtyřmi lety se Slovanem Bratislava. Dají se porovnávat?

Každý titul je úžasný. I se Slovanem jsme rozhodli v prodloužení, takže jsem cítil stejnou radost. Kdyby mi ale někdo před sezónou řekl, že s Libercem vyhrajeme ligu, asi bych nevěřil. Ale myslím, že jsme si ho zasloužili. Play off dokáže vyhrát jenom tým, ne jednotlivci. A my jsme byli úžasná parta, což rozhodlo. Úžasná sezóna!

Při oslavách na ledě jste telefonoval. Prozradíte komu?

Manželce, která to sledovala v Liberci. Lístky nebyly, neměla ani s kým jet do Prahy, tak jsem radši chtěl, aby si to v klidu užila doma.

Jak dlouho budete titul zapíjet?

Mám povoleno asi 22 hodin, v úterý se musím hlásit u reprezentace. Ale stejně si to užiju.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice