Hlavní obsah

Kresta se chystá na Rallye Akropolis

ČESKÝ KRUMLOV

Roman Kresta změnil plány a na začátku června se zařadí mezi účastníky Rallye Akropolis. Šestadvacetiletý jezdec chce vyzkoušet svůj vůz Peugeot 206 WRC na řecké šotolině a získat na tomuto povrchu další nové zkušenosti. Počet účastí v seriálu MS se tak rozroste z původních pěti na šest.

Foto: internet

Peugeot 206 WRC posádky Roman Kresta - Miloš Hůlka při letošní Rallye Šumava.

Článek

Kresta, jenž letos poprvé jezdí s navigátorem Milošem Hůlkou, skončil desátý na Monte Carlu, okusil jízdu na sněhu ve Švédsku a kromě Řecka jej v MS čekají ještě rallye v červenci v Německu a v říjnu v Itálii a ve Španělsku.

"Jsme moc rádi, že můžeme v Řecku startovat, protože chceme získat další zkušenosti s jízdou na nezpevněném povrchu," řekl Kresta na tiskové konferenci před zahájením Rallye Český Krumlov, třetího podniku domácího šampionátu.

Chystají se na tropické vedro

Dvojnásobný český mistr už v Řecku jel v roce 2001 se soukromým fordem. Kvůli drobné havárii a následné technické poruše ale absolvoval pouze tři rychlostní zkoušky. "Trochu to tam znám, bude tam velké horko a doslova tropické podmínky," řekl s úsměvem. "Ale máme dobré auto a dobrý tým," podotkl.

Kresta si chce v Řecku vyzkoušet zejména nastavení vozu a pneumatik. "Ta šotolina je totiž hodně agresivní a tvrdá. Budou to velmi cenné zkušenosti," vysvětloval. "Určitě budeme chtít dojet, to je hlavní cíl. Samozřejmě věříme ve výsledek, jaký byl na Monte Carlu, i když víme, že to bude hodně těžké," uvedl.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice