Hlavní obsah

Mistra srážela nedisciplinovanost. Je to zdvižený prst, řekl trenér Pešán

Liberec

Hokejisté mistrovského Liberce vykročili do přípravy na ledě domácí porážkou s Chomutovem 1:2. Trenér Filip Pešán netajil po zápase smíšené pocity. Vadila mu hlavně nedisciplinovanost mužstva, naopak ho potěšili někteří mladí hokejisté v sestavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Liberce Filip Pešán na střídačce.

Článek

„Některé pasáže hry jsme nezvládli technicky, což je v tomto období věc, jaká se dala očekávat. A neobstáli jsme po stránce disciplinovanosti, což už je horší aspekt. Tohle zjištění zvedá prst velmi vysoko hned po prvním utkání. Našel jsem tedy dvě negativní stránky," uvažoval kouč. „Systémově jsme ale hráli solidní zápas. Mladí hráči se ukázali velmi dobře. Tým poctivě pracoval. Ale to nestačilo, takže shrnutí je stručné: nejsme šťastní, že jsme premiérový duel prohráli," konstatoval Pešán.

Bílí Tygři hledají po odchodu kapitána Jana Výtiska do Vítkovic jeho nástupce. Proti Chomutovu nastoupil s kapitánským céčkem Tomáš Mojžíš. „Někteří zkušení hráči ještě nenastoupili, proto jsme zvolili Mojžíše. Zhostil se toho výborně, ale premiéra týmu nevyšla a bude muset něco zaplatit do kasy," prohodil trenér s úsměvem. Ve vážném tónu pak pokračoval: „Ještě se budeme s kolegy bavit, jestli se bude kapitán volit, nebo určovat. Chceme to vyřešit do konce týdne."

Bartovič se uvedl gólem

Trenéři i liberečtí fanoušci si zvykají, že už v kádru mistra nejsou ofenzivní hvězdy Řepík, Bakoš, Vampola, ani důrazný Valský. „Kluci, kteří přišli do mužstva, se ale prezentují dobře. Věřím, že tým bude mít svou kvalitu i po odchodu zmíněných hráčů," přemítal Pešán.

A právě nejzvučnější posila Milan Bartovič se v pozici jednoho z nových lídrů mužstva uvedl stylově. Slovenský forvard vstřelil vůbec první gól týmu v sezóně, byť to v přípravném souboji nestačilo ani na pomyslný bod. „Rozdíl mezi výhrou a prohrou je tenký. Za nerozhodného stavu se mohlo vedení přiklonit na jednu nebo druhou stranu. Jsem rád, že jsem se střelecky prosadil, pomohli mi při té akci i Mário Bližňák a Adam Jánošík," líčil Bartovič. Zajímavostí je, že i dotyční Bartovičovi krajané, které útočník chválil, přestoupili do Liberce rovněž letos v létě. „V kabině se známe, přišel jsem do osvědčeného prostředí," liboval si forvard.

Už ve čtvrtek dopoledne se Liberec poměří s Mladou Boleslaví. „Náročný program v přípravě nám nevadí. I v extralize se bude hrát často i třikrát v týdnu. A ke každému utkání hodláme přistoupit s pokorou," tvrdil Bartovič po svém obnoveném debutu v libereckém dresu po čtyřech letech.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice