Hlavní obsah

Fribourg - Sparta 6:3Hokejisté Sparty v přípravě poprvé prohráli, nestačili na Fribourg-Gottéron

Praha

Hokejisté Sparty v přípravě na novou extraligovou sezónu poprvé prohráli. Po předchozích čtyřech vítězstvích podlehli na turnaji Hockeyades švýcarskému Fribourgu 3:6. Cennou výhru si na domácím podniku připsaly Vítkovice proti Linköpingu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér Sparty Jiří Kalous.

Článek

Pražané dnešním soubojem s celkem Fribourg-Gotterón, jež je novým působištěm reprezentačního útočníka Romana Červenky, uzavřeli své působení na turnaji i soustředění ve švýcarském Le Sentier. Ačkoliv rychle vedli a vyhráli první třetinu 2:1, nakonec podlehli 3:6. K jejich porážce přispěl dvěma nahrávkami i Červenka.

Ostravané zvládli úspěšně i třetí přípravný duel, když úspěšně vykročili do třetího ročníku mezinárodního turnaje Steel Cup v Třinci. S Linköpingem dvakrát prohrávali, ale nakonec skóre otočili trefami Ondřeje Romana a Patrika Zdráhala.

Hůře dopadl pořádající Třinec, jež na úvod vyzval Slovan Bratislava. Poté, co Oceláři dokázali v polovině třetího dějství dvěma slepenými trefami vyrovnat z 0:2 na 2:2, rozhodl v poslední minutě o výhře účastníka Kontinentální ligy slovinský útočník Žiga Jeglič.

Přípravné hokejové zápasy, Steel Cup:
HC Vítkovice Steel - Linköping HC 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
HC Oceláři Třinec - HC Slovan Bratislava 2:3 (0:0, 0:2, 2:1).
Turnaj Hockeyades v Le Sentier:
Fribourg-Gottéron - HC Sparta Praha 6:3 (1:2, 2:1, 3:0).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice