Hlavní obsah

Němec si v Brně po návratu z Ruska užívá srandiček

Brno

Po šesti letech v KHL uvítal, že se zase se spoluhráči domluví česky. Dvaatřicetiletý obránce Ondřej Němec si pochvaluje, jak báječná atmosféra v kabině hokejistů Komety vládne.

Foto: hc-kometa.cz/Jiří Grulich

Obránce Komety Brno Ondřej Němec.

Článek

„Je to něco úplně jiného než v Rusku. Tam si to všichni přišli na trénink jen odmakat. V Brně jsem naopak našel téměř rodinné prostředí, užívám si srandiček v šatně. Třeba Jožo Kováčik je úplný šoumen a Martin Zaťovič za ním příliš nezaostává. Je paráda je poslouchat. A je skvělé odkráčet potom na led s úsměvem na rtech," libuje si mistr světa z roku 2010.

V Rusku nastupoval za Mytišči, CSKA Moskva či Čerepovec. „Minulá sezóna se nám v Čerepovci vůbec nepovedla. I to byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl pro návrat. A taky jsem chtěl být víc s rodinou. Mám dva syny, šestiletý Adam už rovněž hokeji propadl. V uplynulých letech jsem o spoustu pěkných chvil s nimi přišel. A toužím samozřejmě dosáhnout ještě nějakého výrazného úspěchu. Proto jsem si vybral Kometu," tvrdí.

Přišli i další. Ambice jsou vysoké

Připouští, že v jeho rozhodování sehrál významnou roli rozhovor s jejím majitelem Liborem Zábranským. „Napoprvé jsme se bavili přes dvě hodiny a já měl hned jasno. Kometa je klub se skvělým zázemím a fantastickými fanoušky. Kromě mě přišli i další mimořádně kvalitní hráči, a tak ambice jsou tady hodně vysoké," libuje si držitel extraligového titulu z roku 2009 s Karlovými Vary. „To byl tehdy můj první výrazný hokejový úspěch," vzpomíná.

Vítá, že Zábranský je i hlavním koučem. „Důvěřuju jeho zkušenostem. Líbí se mi, jak pro klub dýchá. A pochopitelně se mi zamlouvá, že ode mě očekává, že budu jedním z tahounů. Vůbec bych se nebránil spojit svoji budoucnost s Brnem na delší dobu," prozrazuje Němec.

Příjemně ho překvapilo, že na premiérovou domácí přípravu se Slovanem dorazilo přes pět tisíc diváků. „To v Rusku chodilo sice taky, ale na mistráky," směje se.

Třebíčský rodák připouští, že doma je teď víc ve Vsetíně, v jehož dresu poprvé nakoukl do extraligy. „Usadil jsem se tam, mám na Valašsku dům. Ale na Třebíč nedám dopustit. S hokejem jsem tam kdysi začínal a pamatuju z té doby Leoše Čermáka, s nímž teď sedím v kabině Komety. A jako kluk jsem se chodil dívat na Kamila Pokorného, který je nyní v Brně asistentem," vybavuje si.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice