Hlavní obsah

Hokejista Horáček se zranil při záchraně topící se dcery

Košice

Český hokejový obránce Jan Horáček bude zřejmě chybět Košicím v úvodních zápasech semifinále slovenské extraligy proti Popradu. Šestadvacetiletý rodák z Benešova si o víkendu poranil chodidlo, když zachraňoval svou topící se tříletou dceru.

Článek

Horáček se zranil v Tatrách, kde s rodinou trávil volno mezi čtvrtfinálovou a semifinálovou sérií. "Byli jsme u bazénu, dcera si hrála na schůdku u kraje. Najednou ztratila rovnováhu a spadla do hluboké vody. Byl jsem od ní asi dva metry, udělal jsem krok, ještě jeden a skočil. Musel jsem, vždyť by se byla utopila, Terezce jsou jen tři roky. Nikdo nebyl nablízku, u mě to byl instinkt," řekl hokejista deníku Korzár.

Sám si ani neuvědomil, že se při záchranné akci zranil, pochopil to až z krvavých stop na zemi. "Až potom jsem zjistil, že ta krev je moje. Rozřízl jsem si nohu na mřížce, která je u kraje bazénu," dodal hráč se zkušenostmi ze zámořských soutěží, jenž v minulé sezóně působil v mistrovském Slovanu Bratislava.

Šest stehů na noze

Semifinálová série na čtyři vítězství Košice - Poprad začne v neděli a první dva duely se zřejmě obejdou bez Horáčka. Ten skoro nemůže chodit; na noze má šest stehů, rána je široká přes celou patu a dost hluboká.

"Do pátku musí mít noha klid. Přemýšlím, jak to vymyslet, abych ji mohl nazout do brusle. Zřejmě v prvních dvou zápasech hrát nebudu, ale na třetí a čtvrté utkání v Popradě bych už chtěl být k dispozici, to každopádně," dodal hráč, jenž ve své dosud poslední extraligové sezoně 2002/03 vystřídal dresy Slavie, Liberce, Vsetína a Havířova.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice