Hlavní obsah

Obrovská euforie a brankář je rozhodují faktor, říká Polanský o vítězné jízdě Třince

Liberec

Šest kol, šest výher! Hokejisté z Třince zažívají jeden z nejlepších extraligových startů ve své historii. Naposledy svoji sílu potvrdili v Liberci, když porazili mistra 3:0. Předtím nedali šanci Karlovým Varům a vyhráli 7:0, proto jsou také na čele tabulky. „Tohle nikdo z nás nepamatuje, body ze začátku se potom sčítají velice snadno, je to obrovská euforie,“ byl po utkání spokojený Jiří Polanský, který je v Třinci od sezóny 2003/2004.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Jde o jeden nejlepších vstupů Třince do sezóny?

Nevím, co je jinak. Ze začátku jsme měli trochu štěstí na soupeře. Potom v přípravě jsme sehráli velice kvalitní utkání, srovnatelné s extraligou. Měli jsme tam týmy z Ruska, Finska, Švédska, to nám pomohlo.

Hraje roli i skutečnost, že se sešlo také více věcí?

Určitě, síla Třince tu je, výrazně jsme posílili. Nechci to zakřiknout, jen si přeju, aby to pokračovalo takhle dál.

Jste třeba více soustředění proti loňsku, více se hecujete? Vidíte rozdíl?

To nemůžu hodnotit. Začne zápas a jsem do něj tak zažranej, že tyhle věci jdou úplně automaticky. Nevím, jestli poklepáváme hráče více než loni, jestli se více hecujeme. Samozřejmě. Když se vyhraje šest zápasů v řadě, z každého čiší radost a euforie je obrovská.

Kde je největší síla týmu?

Myslím si, že brankář. Šimon nás opravdu drží nad vodou. Všechno jde na naši stranu. Oni šance nedají, my to proměníme a je to jinak. Pokud bych měl jmenovat jeden faktor, tak by to byl Šimon Hrubec.

Šest zápasů, šest výher, jste více v klidu, je menší tlak?

Určitě. Hlavně na psychice v kabině to je vidět. Kluci na tréninku si dovolí věci, ale je to vše ve zdravém nadšení, není v tom žádná laxnost. Je to celé pozitivní.

Jak byste zhodnotil zápas proti Liberci?

Utkání bylo hodně ovlivněné přesilovkami a oslabeními. Vůbec jsem se nedostával do hry, tohle by měli hodnotit jiní hráči, ale bylo to velice těžké utkání. Stálo nás hodně sil.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články