Hlavní obsah

Play-off on-line: semifinále Znojmo - Sparta

Znojmo/Praha

Poprvé v letošní sezóně by mělo být na hokej ve Znojmě vyprodáno, ve čtvrtek začínající semifinálová bitva domácích se Spartou fanoušky láká. Pro oba celky je postup do druhého kola play-off úspěchem, vždyť vyřadili soupeře, kteří skončili v základní části před nimi.

Článek

Postup do finále by se rovnal splnění tajného snu. "Věřím v herní fanatismus mužstva, i když za favorita považuji Spartu. V bitvě ale nedáme kůži lacino, a podpora diváků je pro nás důležitá," tvrdí znojemský trenér Miloš Hořava, jehož svěřence čeká historicky první start mezi elitní čtyřkou play-off.

Kdo postoupí do finále?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

"Nálada v kabině je skvělá, kluky láká možnost vyřadit dalšího věhlasného soupeře," říká kouč, který má k dispozici všechny hráče. "Tíhu střetnutí znovu ponesou tři pětky, ale podle situace naskočí i čtvrtý útok. Chceme předvést vysoké herní nasazení a počínat si nebojácně." Znojemští v základní části vyhráli tři ze čtyř duelů se Spartou. "Play-off ale přináší úplně jiné zápasy, v nichž o úspěchu či nezdaru často rozhodují maličkosti," připominá Hořava.

Sparta je rovněž v plné síle a do Znojma odjela už včera. "Chceme se soustředit v klidu. Jsme připraveni na euforii domácích, kteří mají silný a bojovností oplývající tým v čele s Trvajem a Dopitou, ale čtyři vítězství nad Zlínem v řadě naše hráče dobře naladila, takže se nechceme vracet ze Znojma s prázdnou," líčí trenér František Výborný.

Sparta hledala náhradní led

Pražané museli v přípravě hledat náhradní led, protože v T-Mobile Areně se chystá víkendové MS v synchronizovaném bruslení. "Zvládli jsme to v Letňanech. Kluci měli po postupu dva dny volna, potom dobře potrénovali a teď z nich cítím velkou chuť do hokeje. Očekávám těžkou a možná i hodně dlouhou sérii. Důležité budou samozřejmě výkony gólmanů, našeho Břízy i znojemského Trvaje. Pokusíme se taky znepříjemnit hru znojemskému vůdci Dopitovi," vykládá Výborný.

Nejproduktivnější hráč Sparty v play-off Martin Chabada hodnotí na webu klubu šance na postup zcela vyrovnané. "Týdenní pauza nám prospěla, na Znojmo si věříme. Bude to o psychice, určitě nebereme semifinále jako konečnou metu, i když máme respekt před soupeřem. Hodně bude záležet na gólmanech, musíme ale Břízovi pomoci odpovědnou hrou a odčarovat kouzlo Trvaje důrazem před brankou soupeře."

Obránce Znojma Radim Bičánek také naznačuje odhodlání. "Víme, jak silný celek s řadou osobností se proti nám postaví. My už si ale proti Vítkovicím dokázali, že máme dobrý tým, který táhne za jeden provaz. Chceme postoupit," říkal Bičánek a odmítá, že by obrana Znojma za soupeřem zaostávala: "Píše se to, ale snad dokážeme, že pravda je jiná."

Česká pojišťovna play-off - semifinále/I.
ČT 2 čtvrtek 17.00 h ZNOJMO - SPARTA
ZNOJMO: Kompletní, sází na Trvaje a podporu vyprodané haly.
SPARTA: Nemění úspěšnou sestavu ze čtvrtfinále a věří Břízovi.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice