Hlavní obsah

Vsetín vyhrál v Ústí po nájezdech a vyrovnal sérii

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Vsetína zvítězili ve čtvrtém utkání baráže o extraligu na ledě Ústí nad Labem 3:2 po samostatných nájezdech a opět tak vyrovnali stav série. Jako jediný byl při penaltách úspěšný Martin Jenáček. Severočeši dvakrát vedli, ale Valaši dokázali vždy jejich náskok smazat. Pátý zápas se hraje v pondělí od 17:00 ve Vsetíně.

Článek

Šestinásobný český mistr se musel obejít bez zraněného útočníka Valka, kterého nahradil na pravém křídle člen reprezentační osmnáctky Květoň. Vsetínský mladík patřil k nejaktivnějším hráčům vítězů, zaznamenal gól a přihrávku. Do sestavy Valachů se naopak nevešel zkušený Steiner.

Hosté měli hned po 30 vteřinách po Kuchlerově faulu výhodu přesilové hry, ale Vsetín se do žádné šance nedostal. Až po návratu vyloučeného hráče se natlačil před Málka Demel. Další minuty patřily Ústí. Individuálními akcemi zahrozili Eiselt, Havel a po průniku Jankovýcha minul branku z dobré pozice Grof.

Potom putoval na trestnou lavici Dubec a od modré čáry hned třikrát pálil opět Grof. Na druhé straně chytil Jenáčkův pokus do lapačky Málek. Střílející hráč ještě zbytečně fauloval a domácí už druhou početní výhodu využili. Úspěšným střelcem byl přesně po deseti minutách hry Havel.

Odpovědět mohl Zdráhal, ale ústecký gólman byl na místě. Při Válově trestu se hosté už vyrovnání dočkali, byť po sporném okamžiku. Hrabalovu střelu totiž tečoval zřejmě vysokou holí Květoň, přesto ale sudí gól uznali.

Vsetín ožil a navíc hrál hned čtyři přesilové hry za sebou. Domácí se ale úspěšně bránili a v 23. minutě se v oslabení prodral před Hoviho Pazourek, ale na zakončení už neměl dostatek místa. Valachům nepomohla do vedení ani půlminutová výhoda pěti proti třem. Potom hráli stejnou přesilovku Severočeši - Pazourkovu střelu před odkrytou brankou hosté zblokovali a ránu Jana Kudrny zastavila horní tyč.

Zaplněný ústecký stadion opět slavil v 32. minutě, kdy se prohnal do útočného pásma až před Hoviho Červenka, blafák sice nedotáhl, ale Klimt pohotově zamířil do vsetínské branky. Potom se při hře čtyř proti čtyřem probíjel Kuchler a zastavil ho až faulem Bauer.

O vedení se ale domácí připravili vlastní chybou v závěru druhé části. Po nahození si obránci nerozuměli s gólmanem Málkem a Květoň lacino získaný puk přihrál před branku Demelovi, jenž domácího gólmana překonal 13 vteřin před sirénou.

Prvoligový šampion se téměř na celou třetí třetinu nastěhoval do obranného pásma Vsetína, ale buď střely zblokovali obětaví hosté, nebo byl na místě Hovi. Málek byl naopak dlouhou dobu bez práce. Jeden z mála výpadů hostů před branku Ústí skončil lehkým Demelovým nahozením a potyčkou dorážejícího Květoně s Červenkou.

Možnost rozhodnout se Ústí naskytla od 54. minuty, kdy při hře čtyř proti čtyřem fauloval Bauer, ale Valaši znovu odolali i po šancích Antoše a Grofa. Další přesilovku nabídlo domácím Stantienovo zdržování hry, přerušil ji však kapitán Antoš, který šel pykat za držení hole.

Na stavu se už do 60. minuty nic nezměnilo a muselo se prodlužovat. V nastavení už diváci málem jásali, ale po Grofově střele zamířil Sýkora jen do boční sítě. V nájezdech se trefil pouze vsetínský Jenáček, na Hoviho nevyzrál ani jeden z pětice domácích exekutorů.

Slovan Ústečtí Lvi - Vsetínská hokejová 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. M. Havel (Pavlas), 32. Klimt (Červenka) - 16. D. Květoň (Hrabal, Stantien), 40. Demel (D. Květoň), rozh. nájezd Jenáček. Neproměněné nájezdy: Fink, Havel, Sýkora, Červenka, Eiselt - Zdráhal, Rob, Demel. Rozhodčí: Šindler, Turčan - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 10:12. Využití: 1:1. Diváci: 6500 (vyprodáno).
Ústí nad Labem: Málek - Jan Kudrna, Hájek, Pavlas, Mazanec, Grof, Vála, J. Evan, Zápotočný - Eiselt, Pazourek, Antoš - Havel, Slížek, Kuchler - Jankových, Sýkora, Jiří Kudrna - Fink, Červenka, Klimt. Trenéři: Hynek a V. Evan.
Vsetín: Hovi - Hrabal, Kučný, Bolf, Bauer, Spitzer, Horák - D. Květoň, Stantien, Demel - Dubec, Jenáček, Rob - Sakrajda, Zdráhal, Duba. Trenéři: Kopřiva a Vlach.
Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice