Hlavní obsah

Puk se bude půlit, usmíval se dvougólový střelec Stříbrný po výhře Litvínova

Litvínov

Hokejisté Litvínova se vezou na vítězné vlně a současnou výbornou formu potvrdili i proti Spartě. Severočeši v duelu s týmem, který minule deklasoval Mladou Boleslav 9:0, si připsali po výsledku 5:1 šestou výhru z posledních sedmi kol, z toho čtvrtou v řadě s plným bodovým ziskem!

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Litvínovská radost, ilustrační snímek.

Článek

Ústřední postavou zápasu byl dvacetiletý litvínovský útočník Josef Stříbrný, který už v první třetině vstřelil do sítě Sparty dva góly při svém pátém startu v extralize, z toho teprve třetím v sezóně. „Nejprve jsem jel sám na branku po krásné přihrávce od Lukeše a vyšlo mi zakončení. Při trestném střílení jsem se rozhodl vystřelit Pöpperlemu mezi betony. Takhle to zkouším na tréninku," komentoval Stříbrný svou první a druhou extraligovou trefu v kariéře.

Jelikož se dvakrát prosadil docela brzy, měl teoreticky i dost času k pokusu o hattrick. „Bylo by to pěkné, ale příliš jsem o tom nepřemýšlel. Zase tolik vyložených šancí, abych dal třetí gól, už nepřišlo," uvažoval útočník, který si ani nestačil vzít puk na památku svého dvojnásobného střeleckého zápisu v extralize. „Martin Hanzl vstřelil taky svoji první branku a kotouč má v kabině. Asi jej rozpůlíme, aby se dostalo na oba," smál se Stříbrný.

Sezónu začínal v prvoligovém Mostě, kde hned v úvodním kole WSM Ligy zaznamenal dva góly proti Ústí nad Labem. Potom ale vypadl ze sestavy. „ Nechci o tom mluvit. Momentálně jsem dostal šanci v Litvínově a chci ji chytit za pačesy. Při marodce v kádru hraji na místě Ríši Nejezchleba a uvidíme, jak to bude dál. Jsem v prvním útoku s Viktorem Hüblem a Františkem Lukešem, to jsou páni hokejisti," cenil si Stříbrný spolupráce s litvínovskými tahouny.

Martin Hanzl: Splnil se mi sen

Rovněž zmíněný útočník a premiérový střelec Martin Hanzl prožíval skvělé pocity. „Byl to můj sen zahrát si s bratrem Robinem v jednom útoku a ještě aby mi nahrál na premiérový gól v extralize. To se splnilo. A zrovna proti Spartě na domácím ledě před vynikajícím publikem, byl to zážitek," říkal dojatě Martin Hanzl.

„Špičková návštěva, výborná kulisa, pro nás šestý hráč. Za stavu 1:1 to vypadalo na vyrovnanou bitvu, ale zlom nastal v krátkém časovém úseku díky třem gólům po sobě. Kromě naší produktivity musím vyzdvihnout i obrovskou bojovnost kluků při sérii oslabení," kvitoval litvínovský trenér Radim Rulík skalp Sparty. „Ze soupeře šel respekt, má vynikající hráče, kterým jsme ale tentokrát neumožnili, aby prokázali svůj potenciál," liboval si kouč Vervy.

„Klobouk dolů před Litvínovem. Vyhrál zaslouženě, protože byl efektivnější. Nepomohly nám ani dlouhé přesilovky," posteskl si naopak Zdeněk Moták, asistent trenéra Sparty.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice