Hlavní obsah

Dvojitý Rohlík, který nachystaly Pardubice, Plzni nezachutnal

Pardubice

Jako menu pro soupeře přichystaly Pardubice pro soupeře hned dva Rohlíky a pro Plzeň to bylo nestravitelné. Dynamo tak teprve podruhé v extraligové sezóně bralo plný počet bodů, když střídačce pod dohledem šéftrenéra Martince zuřivě koučoval generální manažer Pavel Rohlík a k tomu se poprvé gólově prosadil i jeho devatenáctiletý jmenovec Miroslav.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hlavní trenér Pardubic Pavel Rohlík.

Článek

Šlo jen o to, abych nějak procpal volný puk do sítě," líčil Miroslav Rohlík, jak srovnal na 1:1. Na gól z hole útočníka Pardubice čekaly 174 minut. Rohlík se přitom dostal na led až od druhé třetiny jako náhradník za nemocného Sýkoru. „Ze začátku jsem měl dost tuhý nohy, ale pak jsem to rozjezdil. Šel jsem do toho s tím, že se každé střídání pokusím udělat bordel v útočném pásmu," líčil do kamery České televize.

Plzeňský střelec nechápal výpadek v závěru

Hned deset vteřin po Rohlíkově gólu se sice podruhé v utkání trefil Dominik Kubalík, ale domácí Pardubice ještě ve třetí části zvládly obrat. „Začali jsme hrát s klidnější hlavou, konečně je vidět nějaké světýlko na konci tunelu," uvažoval obránce Filip Novák. „Nevím, co jsme zase ke konci vymýšleli, úplně jsme přestali hrát svůj hokej," kroutil hlavou plzeňský střelec.

Možná Pardubice probralo, že se jejich soupisce znovu objevilo jméno Zohorna. Nejde ale o návrat Tomáše z KHL, na měsíční hostování z Brna přišel jeho o dva roky mladší bratr. „Brácha se mi hned ozval, když si přečetl, že mě poslali do Pardubic. Prý si to tady mám užívat," vykládal Hynek Zohorna, jenž asistoval u druhé branky domácích.

„V Kometě jsem šestou sezónu, angažmá v Dynamu vítám jako oživení," poznamenal šestadvacetiletý útočník, který po zranění v úvodu sezóny nezískal zpátky místo v brněnské sestavě. „Věřím, že angažmá v Dynamu mi pomůže. Přes pozici ve spodních patrech je v kabině pořád pohodová parta," dodal hráč, jehož rodina pochází z nedaleké Chotěboře, takže na páteční zápas sháněl hned deset lístků pro své blízké. „Nechtěli si nechat ujít mojí pardubickou premiéru a je fajn, že byla vítězná," řekl Zohorna.

Reklama

Související témata: